De community ruimte is een vrije online ruimte (blog) waar vrijwilligers en organisaties hun opinies kunnen publiceren. De standpunten vermeld in deze community reflecteren niet noodzakelijk de redactionele lijn van DeWereldMorgen.be. De verantwoordelijkheid over de inhoud ligt bij de auteur.

Ecologisch magazine De Koevoet verdwijnt

Ecologisch magazine De Koevoet verdwijnt

zondag 2 april 2023 22:03
Spread the love

Slecht nieuws in de wereld van duurzaam bouwen en wonen. De raad van bestuur van de vzw Dialoog uit Wijgmaal heeft beslist om te stoppen met de uitgave van het ecologisch magazine De Koevoet.

Het tijdschrift, dat naast duurzame huisvesting ook aandacht heeft voor energiebesparing, fauna en flora, voeding, mobiliteit en al wat daar bij aanleunt, bestaat al sinds 1978 en verschijnt 4 maal per jaar op een oplage van zo’n 1.000 exemplaren. In juni verschijnt normaliter het laatste nummer.

Verderzetting van de uitgave van de papieren versie was volgens de Raad van Bestuur financieel niet langer mogelijk. Wellicht worden er nadien nog enkel nieuwsberichten gepubliceerd op de website van Dialoog. Door de stopzetting verliest gelukkig niemand zijn job.

Er zijn nog meer natuurverenigingen die eigen printmagazines uitgeven. Alleen al in de Leuvense regio denk ik onder meer aan Natuurpunt Oost-Brabant en de Vrienden van Heverleebos en Meerdaalwoud. Het zou goed zijn moest er met betrekking tot deze uitgaven een samenwerking tot stand komen.

Creative Commons

dagelijkse newsletter

take down
the paywall
steun ons nu!