De community ruimte is een vrije online ruimte (blog) waar vrijwilligers en organisaties hun opinies kunnen publiceren. De standpunten vermeld in deze community reflecteren niet noodzakelijk de redactionele lijn van DeWereldMorgen.be. De verantwoordelijkheid over de inhoud ligt bij de auteur.

duurzame landbouw

duurzame landbouw

dinsdag 31 mei 2011 10:09
Spread the love

Sorry hoor, maar ik heb het gehad met duurzaamheid. Met de patattenoorlog is het weer een voortdurend gebruikt woord. Het gros van de gebruikers kan er geen omschrijving van geven en de praktische inhoud is hen helemaal onbekend. Het voorbije weekend schermden zowel voor – als tegenstanders van de GGO aardappelen met duurzaamheid.

Duurzame landbouw is landbouw die steeds zichzelf vernieuwend kan blijven bestaan in de tijd. Ik moet eerlijk zijn, mijn biologisch bedrijf is niet duurzaam. Er zijn nog heel wat losse eindjes. Als ik mijn bedrijf vergelijk met andere bedrijven, dan kom ik er nog niet zo slecht uit, al is dat maar een schrale troost.

Duurzaamheid is een modewoord. Iedereen moet het te pas en te onpas kunnen gebruiken. Als het ook in daden wordt omgezet is dit een goeie zaak. Duurzaamheid moet ons voortdurend bezig houden, want we zijn niet bezig met duurzaamheid, maar met verduurzaming en als we optimistisch zijn, zal dit proces niet op 10 of 20 jaar zijn evenwicht bereikt hebben.

take down
the paywall
steun ons nu!