De community ruimte is een vrije online ruimte (blog) waar vrijwilligers en organisaties hun opinies kunnen publiceren. De standpunten vermeld in deze community reflecteren niet noodzakelijk de redactionele lijn van DeWereldMorgen.be. De verantwoordelijkheid over de inhoud ligt bij de auteur.

De toekomst van België is aan de migratiejeugd

De toekomst van België is aan de migratiejeugd

donderdag 3 december 2015 13:37
Spread the love

Migranten hebben steden in België van verval gered, bekijk het onweerlegbare bewijs zoals het uit de officiële bron van de Kruispuntbank Social Zekerheid voor 2014 blijkt: nationaliteit en herkomst naar leeftijd laten de impact zien van migratie en herkomst op de leeftijdsverdeling in Rijk, gewest en gemeenten.

‘Vreemdelingen’ maken het verschil bij verkiezingen 2018, als ze zich inschrijven natuurlijk, de campagne kan dus al starten. In Antwerpen waren in 2012 36% van de 18+ van Vreemde Herkomst. In 2018 zullen het er 45% zijn, in geen enkele andere stad zal de wisseling Belgische-Vreemde herkomst zo groot zijn.

Zonder immigratie en de migrantenjeugd zouden alle steden in verval zijn en geen enkel toekomstperspectief meer hebben. De toekomst is aan de jeugd, voor de steden aan de migrantenjeugd, en alle gemeenten zullen er wel bij varen. In dit bericht alle cijfers en dit alles weergegeven in een set van heldere grafieken voor de gewesten en 13 gemeenten. De set van 6 grafieken kan voor elke gemeente ook eenvoudig aangevraagd worden, een mailtje naar jan@hertogen.be volstaat.

En dan is er nog de info, gedachte en herinnering: Het artikel „Waarom het Basisinkomen geen goed idee is“ is vrijgegeven door Sampol, Maar 28% van de 6.147 agenten in het Brussels gewest wonen er, In en Uit Molenbeek, een gedetailleerde tabel, Geeft Irakoorlog een kanjer van een schuldgevoel?, De laatste sporen van Tram 58 en de radicalisering in Vilvoorde, Zwartberg 50 jaar geleden en een Conferentie over het Zuchthaus Sonnenburg in Berlijn.

Lees BuG 296 on-line  voor alle verder details, cijfers en grafieken

Jan Hertogen, socioloog
www.npdata.be

dagelijkse newsletter

take down
the paywall
steun ons nu!