De community ruimte is een vrije online ruimte (blog) waar vrijwilligers en organisaties hun opinies kunnen publiceren. De standpunten vermeld in deze community reflecteren niet noodzakelijk de redactionele lijn van DeWereldMorgen.be. De verantwoordelijkheid over de inhoud ligt bij de auteur.

De kracht van verandering of meer van hetzelfde?

De kracht van verandering of meer van hetzelfde?

zaterdag 24 maart 2018 18:47
Spread the love

Toen de NVA aan de macht kwam presenteerde ze zich als de anti-establishment partij die een zuivere  politiek ging voeren. 4 jaar NVA regering laten een bittere smaak na. In plaats van een propere politiek in het algemeen belang hebben we een amalgaam van leugens, halve waarheden en vooral van flagrante incompetentie gekregen. Enkele voorbeelden.

Voor de verkiezingen zei de NVA de pensioenleeftijd op 65 te willen behouden. Na de verkiezingen werd de pensioenleeftijd 67.

De NVA wil nieuwe speeltjes (F35) voor het leger. Elk Belgisch gezin moet daarvoor meer dan € 1.000,00 neertellen. Nu blijkt volgens een rapport van de producent dat die aankoop misschien helemaal niet nodig is. In juni 2016 verklaart Vandeput in het parlement dat er geen studies bestaan die wijzen op een mogelijk verlengde inzetbaarheid van de Belgische F-16’s. Een leugen van formaat dus. Hoe je het ook draait of keert, Vandeput bewijst hiermee zijn totale incompetentie maar van De Wever mag hij blijven zitten want zoals met alles is het de sossen hun schuld.

Terwijl de werknemers (en alleen zij) werden beroofd van hun rechtmatige loonindexering gaf NVA Minister van Overtveldt zichzelf een opslag van € 6.000,00/ jaar. Toen  op FB verontwaardigd werd gereageerd op die graaicultuur bewoog Van Overtveldt niet. Slechts wanneer de main stream pers de bevolking inlichtte stak van Overtveldt de schuld op zijn administratie wat nogal laf is maar het was niet de eerste keer dat de man eigen fouten op zijn ondergeschikten afschoof. Komt daarbij dat Van Overtveldt nog nooit een begroting heeft gepresenteerd waarbij hij niet gelogen heeft zowel over de inkomsten als de uitgaven. Zo ging zijn tax shift voor € 750 miljoen euro gefinancierd worden door het herinrichten van de federale administratie. Daar is bijna niks van in huis gekomen en de belastingbetaler zal daarvoor opdraaien. Zijn taxshift zal een enorme krater in de begroting slaan ook al beweert hij het tegenovergestelde.

De Wever beweerde dat de federale regering maatregelen nam zonder de belastingen te verhogen. Ondertussen verhoogden de belastingen en accijnzen op diesel, tabak en drank en wordt btw ingevoerd voor plastische chirurgie en E-commerce. En de btw op energie steeg met 350%.

En nog een leugen van De Wever om, het af te leren: ‘Dezelfde linkerzijde die bh’s in brand stak in mei 68, omarmt nu de hoofddoek als symbool van gelijkwaardigheid. Ik vind dat heel eigenaardig. Men wou het christendom kapot, maar van de islam aanvaardt men alles. Ik noem dat soumission.’ 3 leugens in 4 zinnen. Je moet het maar kunnen.

Scherpslijper Jambon had het over dansende moslims in de Molenbeekse straten na de aanslagen in Brussel. Daar was geen enkel bewijs voor en was alleen stemmingmakerij vanwege Jambon. Alhoewel hij de bevoegde Minister was en is en zijn ontslag aanbod omdat hij inderdaad zijn taak niet behoorlijk had uitgevoerd mocht hij toch blijven zitten want de NVA is ongenaakbaar en niet de kiezer maar VOKA is de baas. Zeg dat Bart De Wever het gezegd heeft.

Iedereen herinnert zich nog de flagrante leugens van Theo Francken aan het parlement en dus aan het volk. In elk ander land zouden hij (maar ook Vandeput) hebben moeten aftreden maar De Wever heeft het ultieme chantagemiddel in handen. De NVA mag graaien en liegen wat het wil. Indien de andere partijen niet laten begaan heeft de regering er gelegen. En de kermisaapjes van MR, VLD en CD&V kiezen vanzelfsprekend voor hun zekere riante  wedde i.p.v. onzekere verkiezingen.

Nu met de pensioenendebatten heeft de NVA een nieuwe batterij leugens bovengehaald zoals daar zijn:

Bruggepensioneerden verhinderen de volledige tewerkstelling. Hallo! Er zijn 493.000 werkzoekenden in dit land!

Schaf het brugpensioen af en iedereen werkt! +50ers hebben volgens VDAB minder dan 5% kans om werk te vinden. Werkgevers moeten ze niet ondanks financiële incentives. Maar dat mag niet gezegd worden want zij zijn de echte baas van de NVA en worden gepamperd als nergens elders ter wereld. Geen enkel ander land geeft zoveel subsidies aan bedrijven.

We zullen met z’n allen langer moeten werken om de pensioenen betaalbaar te houden. Parlementsleden kunnen nog altijd op hun 52’ste een dik pensioen van 6.000 euro per maand krijgen met een loopbaan van amper 20 jaar. Gouverneurs krijgen al een pensioen (op basis van een Ministerwedde) na 12 jaar. Dat ‘met z’n allen’ geldt blijkbaar alleen voor ons. Het gemiddelde werknemerspensioen bedraagt in België amper € 1.000/maand. Dat is een schijntje in vergelijking met de ons omringen landen. Het zijn niet onze pensioenen maar die van de politici die onbetaalbaar zijn. Zeker in een land met het hoogste aantal betaalde politici per hoofd van de bevolking TER WERELD.

Over naar de propere handen van de NVA. Als er één partij is waar de graaicultuur hoogtij viert is het wel de NVA. Siegfried Bracke met een wedde van € 11.000,00 netto per maand (vroeger meer dan € 15.000,00) vindt dat maar minnetjes en graait er lekker op los maar dat is niks in vergelijking met Koen Kennis die maar liefst 39 mandaten heeft. Alleen een NVA-er kan zoveel belangrijke jobs cumuleren. Hij graait daar meer dan € 7.000,00/maand mee samen. Hij is dan ook de Vlaamse kampioen cumuleren.

De hoop van velen om eindelijk eens een partij te zien die een politiek in het algemeen belang voert is hiermee krachtig de grond ingeslagen. Een gemiste kans van De Wever. Of was het nooit zijn bedoeling van d NVA zo’n partij te maken?

take down
the paywall
steun ons nu!