De community ruimte is een vrije online ruimte (blog) waar vrijwilligers en organisaties hun opinies kunnen publiceren. De standpunten vermeld in deze community reflecteren niet noodzakelijk de redactionele lijn van DeWereldMorgen.be. De verantwoordelijkheid over de inhoud ligt bij de auteur.

Klimaatcoalitie

De jongeren staan op voor het klimaat!

Deze vrijdag 1 december zullen in heel België tienduizenden jongeren in scholen, universiteiten en jeugdcentra ‘opstaan’ voor klimaatrechtvaardigheid. Kom kennis maken met de jongeren die zich inzetten voor het klimaat.

dinsdag 28 november 2023 16:24
Spread the love

De tijd om wakker te worden is voorbij, we moeten nu opstaan!

De klimaatcrisis is elke dag meer voelbaar, en jongeren maken zich zorgen. Ze beseffen dat zij veel meer dan de vorige generaties geconfronteerd zullen worden met de gevolgen.

Als we niet snel handelen, zullen de gevolgen voor mens en planeet heftig en onomkeerbaar zijn. We kunnen de ergste gevolgen nog inperken, maar dan moeten we nu in actie schieten, want elke tiende van een graad telt.

Na het succes van de vorige jaren wordt de symbolische actie #StandUpForClimate in 2023 herhaald. De jongeren in Vlaanderen, Brussel en Wallonië zetten zich vandaag in voor het klimaat tijdens een gezamenlijke en gelijktijdige actie. Ze richten zich naar de hele bevolking en moedigen iedereen aan om mee te stappen in de Klimaatmars op 3 december.

Kom, ontmoet en luister naar de jeugd. Zij zijn onze hoop in deze woelige tijden.

 

PRAKTISCHE INFORMATIE

Wanneer? 1 december 2023 (timing af te toetsen met de deelnemers)
Waar? Overal in België. Toets met ons af, dan brengen we jullie in contact met de meest actieve scholen.

Wat? Sensibilisatie in scholen, jeugdhuizen, etc. in het hele land. Iedereen wordt uitgenodigd om  foto’s/video’s te posten op sociale media met de hashtag #StandUpForClimate! Flashmobs, songs of gekke bekken, je kan vanalles verwachten want ze mogen zich uitleven rond een groene cirkel, het symbool van de actie.

Meer details?
https://klimaatcoalitie.be/nl/stand-up-for-climate-2023/

https://www.facebook.com/events/839312200979017

Deze actie wordt mee ondersteund door de Klimaatcoalitie,  CNCD-11.11.11, Coren asbl, Goodplanet, WWF, Plan International België, le Collectif MJ vert en Youka

Creative Commons

dagelijkse newsletter

take down
the paywall
steun ons nu!