De community ruimte is een vrije online ruimte (blog) waar vrijwilligers en organisaties hun opinies kunnen publiceren. De standpunten vermeld in deze community reflecteren niet noodzakelijk de redactionele lijn van DeWereldMorgen.be. De verantwoordelijkheid over de inhoud ligt bij de auteur.

De gedroomde job. Niet zonder ruimte voor tegenzin

De gedroomde job. Niet zonder ruimte voor tegenzin

maandag 13 november 2017 16:16
Spread the love

Net ging ik met hond Fellow langs onze geliefde groene paadjes een paar absoluut noodzakelijke producten halen in de nieuwe supermarkt op vierhonderd meter van onze cottage. Ik maakte Fellow buiten vast aan een boom, naar gewoonte. Dit keer, wellicht omdat ik zelf ontspannen was, en we net nog een klein middagdutje deden samen, blafte hij niet terwijl ik inkopen deed.

In de supermarkt merkte ik, zoals verwacht, dat de blikken van de meeste mensen nogal schichtig en schuw zijn. Ook al is het nog geen vier uur, geen spitsuur. En niet donker. Wellicht las ik op die gezichten de zielen van mensen die wat verdwalen in een zeer, zeer complex geworden wereld, een bijna onbegrijpelijk universum, vol ambivalentie. Of misschien hadden deze medeburgers wat teveel naar de tv gekeken…

Tijdens de terugtocht, met de paar waren in de rugzak die is bedrukt met negentiende-eeuwse kunstige tekeningen van wilde dieren zoals beren en wolven, met dennenappels, vogeltjes en herten van Europese en Amerikaanse komaf, zie ik op de Lüdenscheidsingel een paar grote bussen van De Lijn snel voorbij zoeven, tussen de personenwagens. Een van hen, zo had ik en passant snel gelezen, voerde in de mededelingenbox de bekende, klantvriendelijke titel:

“Geen dienst. Mijn collega pikt je dadelijk op” 

Ik bedacht, wat zijn woordjes toch krachtige dingen.

Stel nu dat daar in de plaats had gestaan:

“Geen zin. Mijn collega pikt je dadelijk op”.

Stel dat dit zou kunnen, dat deze zin een van de mededelingen op de rol van een dak van een bus van De Lijn zou zijn… Een Dienstmededeling die een chauffeur drie keer per maand zou mogen gebruiken, bijvoorbeeld…

Een wereld van verschil.

En een gedroomde wereld?

Een betere wereld?

Vriendelijke groeten,

Stef Hublou

 

take down
the paywall
steun ons nu!