De community ruimte is een vrije online ruimte (blog) waar vrijwilligers en organisaties hun opinies kunnen publiceren. De standpunten vermeld in deze community reflecteren niet noodzakelijk de redactionele lijn van DeWereldMorgen.be. De verantwoordelijkheid over de inhoud ligt bij de auteur.

Bron: De Armste Week
De Armste Week

‘De Armste Week’: samen armoede bestrijden van 12 tot 18 december in Gent!

De armoede stijgt in onze stad, maar ook de solidariteit! 'De Armste Week' haalde vorig jaar 140.000 euro op voor armoedebestrijding, dit jaar gaan we voor één miljoen! #dearmsteweek #eenmiljoenaub www.dearmsteweek.be

woensdag 7 december 2022 13:05
Spread the love

 

De Armste Week (dit jaar van 12 tem 18 december) is een initiatief en stadsbrede actie van het Gents Kunstenoverleg, Refu Interim, Cirq, het Gents Solidariteitsfonds en Burgerplicht Gent in samenwerking met tal van culturele organisaties, horecazaken, buurtwerkers van Stad Gent, KRAS Gent, AVS … ten voordele van armoedebestrijding.

Met deze actie willen we broodnodige fondsen voor mensen in nood inzamelen, willen we burgers engageren en mensen sensibiliseren rond armoede in Gent. Met het ingezamelde geld kopen vrijwilligersorganisaties voedsel, medicatie, kledij, schoolbenodigdheden… ; waar mogelijk wordt steun verleend bij het betalen van huur of EGW – kosten.

Dit jaar staan er opnieuw tal van inzamelacties op het programma, zoals La Grande Bouffe, CIRQ tv ism AVS, een massale veiling, een slotevent in de Chinastraat, een party van 9000 Nightlife United, … en tal van persoonlijke initiatieven zoals de Fair Pay Cup van Sportaround, een Stand Up Paddle Boarding rondvaart, solidariteitsradio van Urgent, een Vier Op Een Rij tornooi, kookacties en verkoop van kerstdecoratie, … Een golf van solidariteit zal onze stad overspoelen.

Bovendien rekenen we dit jaar ook op onze Rode Duivels die we uitdagen om WERELDKAMPIOEN SOLIDARITEIT te worden. We vragen 1 miljoen voor het goede doel. Ook benieuwd of het ons lukt?

Creative Commons

take down
the paywall
steun ons nu!