De community ruimte is een vrije online ruimte (blog) waar vrijwilligers en organisaties hun opinies kunnen publiceren. De standpunten vermeld in deze community reflecteren niet noodzakelijk de redactionele lijn van DeWereldMorgen.be. De verantwoordelijkheid over de inhoud ligt bij de auteur.

De aanpak van de terreur door deze regering

De aanpak van de terreur door deze regering

zaterdag 28 november 2015 15:47
Spread the love

Sinds de terreurdreiging is de regering De Wever direct begonnen met het nemen van heel wat ondemocratische maatregelen om onze vrijheid te beperken. Sinds het boek ‘de shockdoctrine’ van Naomi Klein weten we dat het establishment dikwijls traumatische gebeurtenissen misbruikt om de controle op de bevolking te vergroten en de vrijheden in te perken. Deze regering van de patroons is niet anders. Of deze maatregelen enige zoden aan de dijk zetten in de strijd tegen het terrorisme is ondergeschikt aan dit doel. Het gros van de maatregelen die de regering neemt zijn massamaatregelen m.a.w. maatregelen tegen de ganse bevolking terwijl proefondervindelijk is bewezen dat dit niet werkt, althans niet in de strijd tegen het terrorisme.

Het is ontzettend makkelijk ondemocratische maatregelen te nemen bij een door angst verlamde bevolking. Mensen kunnen nu zonder beschuldiging of proces opgesloten worden, zuiver op basis van ‘inlichtingen’. Een bananenrepubliek waardig. Sinds De Wever aan de macht is spreekt men in het buitenland over België als een ‘failed state’. Alles werkt hier krakkemikkig. De belastingdiensten werken à la tête du client. Wie rijk is betaald niks, Jan modaal en de armen betalen zich blauw. Hetzelfde met bedrijven: hoe groter de multinational en hoe beter die kan lobbyen bij de politiek hoe minder belastingen dienen betaald te worden. Politici krijgen in ruil dan een vet betaalde post na hun carrière. Karel De Gucht is daar een goed voorbeeld van. Of dit de juiste manier is om de economie aan te zwengelen is zeer twijfelachtig. Bedrijven zijn veel meer gediend met een transparante fiscaliteit. In België hebben we het omgekeerde en dat komt enkel de politici ten goede die dan ‘gunsten’ kunnen verlenen.

Ondertussen is Bart de Wever zijn natte droom uitgekomen: een militarisering van het openbare leven. Antwerpse Politie die een geweer in het gezicht duwt van een gekleurde jongen die boodschappen doet. Betogingen, iets waar De Wever een bloedhekel aan heeft, worden overal verboden. In het verleden zei De Wever al tegen de vakbonden dat hij eerst de slogans die zouden meegedragen worden in Antwerpse betogingen persoonlijk moest goedkeuren of dat hij de betogingen zou verbieden. De democratie was toen nog sterk genoeg om dat tegen te gaan maar deze regering is de democratie snel aan het verzwakken en dat komt De Wever goed uit. De slachtoffers van het terrorisme interesseren hem niet want hij bakt zoete broodjes met de financiers van het Islamitisch fundamentalisme (ISIS, Al Qaida, noem maar op). De Saoedi’s hebben immers geld en iedereen met geld is welkom bij De Wever. Hij is zelfs naar dit dictatoriaal land afgereisd om de plaatselijke machthebbers daar de hielen te likken om investeringen naar de haven te brengen. Hij wil zelfs een zeer voordelig belastingakkoord, althans voor de Saoedi’s, afsluiten. De Belgische bevolking zal dan wel weer opdraaien voor de minderinkomsten van de staat door langer te werken, minder pensioen te krijgen, een Turteltax en wat al niet meer.

Indien deze regering echt de democratie zou willen beschermen dan zou ze de democratische vrijheden niet inperken maar werk maken van meer gelijkheid i.p.v. elke bevolkingsgroep tegen een andere op te zetten om er zelf beter van te worden. Volgens professor Wilkinson is een grote ongelijkheid immers een goede voedingsbodem voor terrorisme en dat is wat deze regering doet: de ongelijkheid met elke nieuwe maatregel vergroten. Terroristen zijn mensen die zich zonder toekomstvisie machteloos voelen in deze ongelijke maatschappij en grijpen naar geweld om zich te laten gelden. De ongelijkheid verminderen is een belangrijke strategie om terroristische aanslagen te verminderen, aldus Wilkinson.

Typ of plak de tekst in dit veld…

take down
the paywall
steun ons nu!