De community ruimte is een vrije online ruimte (blog) waar vrijwilligers en organisaties hun opinies kunnen publiceren. De standpunten vermeld in deze community reflecteren niet noodzakelijk de redactionele lijn van DeWereldMorgen.be. De verantwoordelijkheid over de inhoud ligt bij de auteur.

Collega Lieven Verstraete

Collega Lieven Verstraete

vrijdag 26 januari 2024 11:29
Spread the love

 

Aan Lieven Verstraete

Beste collega,

Ik ben ontgoocheld over het interview dat U afgelopen zondag in de Zevende Dag had met Tom Van Grieken. Dit draaide voor de zoveelste keer op de openbare omroep uit op een onemanshow zonder kritische benadering die toch van journalisten kan verwacht worden.

Op een bepaald ogenblik stelt U hem de vraag: “Gisteren in Duitsland hebben 300.000 personen betoogd tegen uw zusterpartij Alternative fur Deutschland en hun gesprek met neonazi’s over het deporteren van 1 miljoen migranten. Zou het kunnen dat daar ook een tegenbeweging tegen ontstaat?”

Van Grieken repliceert dat bij de verkiezingen “vakbonden, ngo’s, overgesubsidieerde linkse vzw’s, iedereen samen alles uit de kast halen tegen een mogelijke verandering want dat is het laatste wat het systeem wilt, echte verandering, zo blijven voortdoen. Meer migratie, meer overheidsschuld, meer vervreemding…”. Hij vindt de berichten over de acties in Duitsland “heel hard opgeklopt”.

Waarom vraagt U Van Grieken niet wat hij vindt van die extreem-rechtse plannen in Duitsland om honderdduizenden migranten het land uit te zetten? Hoe ver wil het Vlaams Belang op dat vlak gaan als ze eenmaal de macht heeft.

Gegroet,
Luc Vanheerentals
Zelfstandig journalist

steunen

Steun voor een nieuwe website

We hebben uw hulp nodig voor een essentiële opfrissing van de website. Om die interactiever, sneller en gebruiksvriendelijker te maken hebben we 30.000 euro nodig. Elke bijdrage, groot of klein, helpt. Met uw donatie ondersteunt u onafhankelijke journalistiek die de verhalen blijft brengen die er echt toe doen. Laat uw hart spreken.

Creative Commons

dagelijkse newsletter

take down
the paywall
steun ons nu!