De community ruimte is een vrije online ruimte (blog) waar vrijwilligers en organisaties hun opinies kunnen publiceren. De standpunten vermeld in deze community reflecteren niet noodzakelijk de redactionele lijn van DeWereldMorgen.be. De verantwoordelijkheid over de inhoud ligt bij de auteur.

Buitenlandse inmenging in Europese verkiezingen

woensdag 5 juni 2024 16:29
Spread the love

Waarom heeft een land een wetgeving op buitenlandse agenten (beter gekend onder de Amerikaanse afkorting “FARA”) nodig? Ziehier een van de zeer flagrante voorbeelden…

Bij VRT lezen we vandaag Nie wieder ist jetzt“: Holocaust-overlevenden roepen jongeren op voor democratie te stemmen bij Europese verkiezingen”.

Enkele holocaust-overlevenden roepen duitse jongeren op om de juiste keuze te maken en zeker niet op AfD te stemmen. AfD is dezer dagen de gebeten hond in Duitsland. Geen haar op mijn hoofd zou er ooit aan denken om zelf voor AfD te stemmen, maar ik weet wel dat het duitse establishment deze partij verafschuwt en demoniseert o.a. omdat zij strikt tegen de oorlog met Rusland is en opkomt voor de Duitse belangen, niet de VS-belangen. AfD, zo wordt gevreesd, zou mogelijk wel eens luidop de netelige vraag kunnen stellen “wie heeft Nord Stream opgeblazen en de Duitse economie doen kelderen?”.

Interessanter wordt het wanneer we lezen “De open brief werd gecoördineerd door Avaaz, een internationale burgerbeweging die campagne voert voor een hogere opkomst bij de Europese verkiezingen.

Wat VRT hier heel zuinigjes omschrijft als een ‘internationale burgerbeweging’, is eigenlijk voor de volle 100% een filiaal van de Amerikaanse Democratic Party(*), een ‘zogezegde’ NGO, een lege vitrine, bedoeld om aan binnen- en buitenlandse “Psy-Ops” te doen. VRT slaat de bal hier dus wel héél erg mis, of beliegt ons bewust.

AVAAZ is voor de volle 100% een filiaal van de CIA(*) Democratic Party en een wapen van het Amerikaanse Imperialistische systeem.

Daarnaast is Avaaz ook nog een cash-koe voor de Amerikaanse democratische partij. Uw dienaar is in een vorig leven ooit nog zo dom geweest om aan ‘clicktivism’ te doen en Avaaz-petities aan de lopende band te ondertekenen en, ja zelfs giften te doen aan Avaaz. Daar ben ik meteen mee gestopt nadat ik het werk van Cory Morningstar gelezen had.

Onderzoeksjournaliste Cory Morningstar specialiseert zich in het ontmaskeren van valse NGO’s, constructies van het Amerikaanse Imperium met de bedoeling de mensheid een rad voor de ogen te draaien. Zij legt ook de vele draaideuren tussen de Amerikaanse overheid en dit soort NGO’s bloot. Ik heb haar al eerder aangehaald, omtrent de mediamachinaties en financiële belangen achter het ogenschijnlijk ‘spontane’ protest van de jonge Greta Thunberg die zij uit de doeken deed.

Cory Morningstar heeft zeer uitgebreid onderzoek gedaan naar wie en wat er achter AVAAZ schuilgaat. Ze deed dat in 2012 en heeft het nog verdergezet in 2017. Dit blaast je van je sokken! Alles is gepubliceerd in 9 uitgebreide artikels, teveel voor uw dienaar om te vertalen. Google Translate kan u misschien helpen.

Hier de lijst:

2012: “Avaaz: Imperialist Pimps of Militarism, Protectors of the Oligarchy, Trusted Facilitators of War”

Deel 1
Deel 2
Deel 3
Deel 4
Deel 5
Deel 6

2017: “AVAAZ: The Globe’s Largest & Most Powerful Behavioural Change Network”

Deel 1
Deel 2
Deel 3

Waarom heeft een land een “Foreign Agents Registration Act” nodig? Men denke aan wat er zich momenteel afspeelt in Georgië… Om dit soort buitenlandse organisaties radicaal de pas af te snijden!

Nie Wieder ist jetzt

Bemerk ook hoe gewiekst de slogan “nie wieder ist jetzt” hier ingepikt wordt door de Psy-Op-manipulatiemachine. Deze slogan klinkt dezer dagen heel vertrouwd in de oren. Hij wordt veelvuldig gebruikt in de Duitse pro-Palestijnse protesten, tegen de Duitse regering die de Israëlische genocide voluit steunt. Nu wordt deze slogan door “het systeem” ingepikt en gebruikt in een pro-establishment, pro-status-quo-campagne en tegen een partij die haar eerste genocideslachtoffer nog moet maken.

Te klasseren onder: “de Schurkenstaat toont zijn ware gelaat”

(*): Fake news alert: n.a.v. deze post heb ik de bovenstaande artikels van Cory Morningstar (diagonaal) herlezen. Ik stel vast dat ik te voortvarend geweest ben: AVAAZ is geen product van de CIA, wel van de Democratic Party. Wat de doelstellingen betreft, maakt dat echter weinig verschil. Excuses voor de misleiding.

steunen

Steun voor een nieuwe website

We hebben uw hulp nodig voor een essentiële opfrissing van de website. Om die interactiever, sneller en gebruiksvriendelijker te maken hebben we 30.000 euro nodig. Elke bijdrage, groot of klein, helpt. Met uw donatie ondersteunt u onafhankelijke journalistiek die de verhalen blijft brengen die er echt toe doen. Laat uw hart spreken.

Creative Commons

take down
the paywall
steun ons nu!