De community ruimte is een vrije online ruimte (blog) waar vrijwilligers en organisaties hun opinies kunnen publiceren. De standpunten vermeld in deze community reflecteren niet noodzakelijk de redactionele lijn van DeWereldMorgen.be. De verantwoordelijkheid over de inhoud ligt bij de auteur.

België de zwakke schakel tegen het terrorisme?

België de zwakke schakel tegen het terrorisme?

maandag 23 november 2015 14:11
Spread the love
In de buitenslands media binnen de Westerse wereld wordt België opgevoerd als onbetrouwbaar inzake terrorismebestrijding. Dit is geen toeval. De media worden immers gedomineerd door een sterk Amerikaans denken. België heeft zich destijds niet zomaar ingeschakeld in de aanvalsgolf tegen Irak. Ons land heeft zich daar toen zeer kritisch over uitgelaten. Vele buitenlandkenners stellen dat ondermeer de aanval in Irak de voedingsbodem geweest is tot het ontstaan van IS.

De Belgische bevolking heeft ook veel Syrische vluchtelingen onthaald , IS heeft er mogelijk enkele infiltranten tussen lopen precies om ons een afkeer te doen krijgen van de door oorlog geteisterde bevolking.

De internationale media spelen een zeer sterke rol om het terreur onder de aandacht te houden en op die manier de escalatie van het gewapende conflict te bestendigen. België dat niet zo rap meehuilde in het verleden wordt met de vinger gewezen.

Onze regering neemt actie tegen de agressie , de maatregelen tot een diplomatieke oplossing worden al of niet gewild ondergesneeuwd.

take down
the paywall
steun ons nu!