De community ruimte is een vrije online ruimte (blog) waar vrijwilligers en organisaties hun opinies kunnen publiceren. De standpunten vermeld in deze community reflecteren niet noodzakelijk de redactionele lijn van DeWereldMorgen.be. De verantwoordelijkheid over de inhoud ligt bij de auteur.

Bart De Wever als grootse winnaar

Bart De Wever als grootse winnaar

maandag 10 juni 2024 07:36
Spread the love

Zondag 10 juni 2024 is een grote overwinning voor Bart De Wever.

Het is duidelijk dat N-VA alles in het werk heeft moeten stellen om de maatschappelijke conservatieve dynamiek rond VB in te perken. Daarbij heeft N-VA over samenwerking in een volgende regering warm en koud geblazen. We kennen de standpunten pro van Jan Jambon, Theo Francken of Peter De Roover.

 

Het is pas in de laatste dagen voor de verkiezingen dat de Voorzitter van N-VA uitdrukkelijk aangeeft dat er in 2024 geen sprake is van samenwerking met VB. Wellicht zijn de voorstanders van samenwerking beter in te tomen en zou de effectieve samenwerking tussen N-VA en VB een splitsing van N-VA teweegbrengen uit onvrede van de linkerflank van N-VA.
De uitsluiting van samenwerking vanaf de start van de campagne was wellicht niet haalbaar voor de rechterflank binnen de N-VA achterban en zou potentiële VB-kiezers afschrikken.

N-VA heeft bijzonder handig gemanoeuvreerd gedurende de volledige campagne. De vraag is of de keuze ter elfder uur om niet samen te werken met haar Vlaams-nationale concurrent door iemand anders dan Bart De Wever kon worden genomen. Het leiderschap van Bart De Wever (2004-2024) is goud waard geweest.

steunen

Steun voor een nieuwe website

We hebben uw hulp nodig voor een essentiële opfrissing van de website. Om die interactiever, sneller en gebruiksvriendelijker te maken hebben we 30.000 euro nodig. Elke bijdrage, groot of klein, helpt. Met uw donatie ondersteunt u onafhankelijke journalistiek die de verhalen blijft brengen die er echt toe doen. Laat uw hart spreken.

Creative Commons

take down
the paywall
steun ons nu!