De community ruimte is een vrije online ruimte (blog) waar vrijwilligers en organisaties hun opinies kunnen publiceren. De standpunten vermeld in deze community reflecteren niet noodzakelijk de redactionele lijn van DeWereldMorgen.be. De verantwoordelijkheid over de inhoud ligt bij de auteur.

Banken belangrijker dan de gewone man

Banken belangrijker dan de gewone man

donderdag 23 mei 2019 19:07
Spread the love

De NV-A heeft enkel als doel de grootste arbeidersbeweging van het land te vernietigen. Het ACV en de CM zijn twee federaal georganiseerde organisaties voor wie de solidariteit niet stopt aan de taalgrens, zij vormen een belangrijke obstakel voor het bekomen van de Vlaamse onafhankelijkheid en voor het realiseren van een ultra-liberale sociaaleconomische agenda.

ARCO draait wel degelijk op voor de vergoeding van de coöperanten, wat de tegenstanders van de beweging er ook mogen over denken en schrijven, deze organisatie is in vereffening, alles wordt verkocht, de opbrengsten gaan rechtstreeks naar de 800 000 coöperanten. Het resterend tekort na verkoop van de goederen zou door de federale regering worden bijgepast, als Europa daar geen stokje voor steekt. Bij negatief nieuws uit Europa vindt minister Koen Geens het logisch dat de overheid bijpast.

Wanneer ik vaststel dat de overheid reeds bijgesprongen is om de grootbanken te redden waarom zou dat dan niet gebeuren voor een arbeidersbeweging?

Voor de NV-A is het blijkbaar logisch dat we met zijn allen de banken redden maar er voor een arbeidersbeweging een strengere norm op na houden.

Creative Commons

take down
the paywall
steun ons nu!