De community ruimte is een vrije online ruimte (blog) waar vrijwilligers en organisaties hun opinies kunnen publiceren. De standpunten vermeld in deze community reflecteren niet noodzakelijk de redactionele lijn van DeWereldMorgen.be. De verantwoordelijkheid over de inhoud ligt bij de auteur.

Ark Prijs van het Vrije Woord 2019 gaat naar Anuna en Kyra. Lof van schrijvers voor ons werk.

Ark Prijs van het Vrije Woord 2019 gaat naar Anuna en Kyra. Lof van schrijvers voor ons werk.

woensdag 20 maart 2019 11:33
Spread the love

Tijdens de nacht van dinsdag op woensdag, gekenmerkt door een volle maan, verneemt ons land via de officiëleRadio dat de Belgische visionaire Natuur en Milieu activisten Anuna De Wever en Kyra Gantois de Ark prijs van het Vrije Woord 2019 ontvangen. 
 
De jury roemt hun “Inzet en Volharding, het feit dat zij door klimaat Professoren worden bijgetreden en ook dat zij in hun spreken niet polariseren en hun waardigheid bewaren.” 
Dit is een belangrijke Onderscheiding. 
 
En, à propos, dit is tevens een mooie erkenning voor wat ik als schrijver zelf sinds 1997 in opiniestukken heb genoemd “het vrouwelijk Genie”. 
Indirect is deze prijs ook lof voor het genie van de Zweedse van wie de Klimaat Beweging is uitgegaan en naar België is overgespongen, (en van bij ons naar buurlanden op vrijdag 15 maart naar de hele wereld!), Greta Thunberg.  
 
Laten we niet vergeten hoe het profetisch Engagement van Greta pas erkenning kreeg na lange maanden van onopgemerkt te blijven en zelfs in brede kringen hoon te ontvangen. 
 
Op de foto een blinde vrouw tijdens de manifestatie van 7 maart te Louvain la Neuve in Wallonië waarbij zo’n 3300 personen enthousiast en met creatieve, doordachte slogans opstapten. 
(Alle Foto’s © S. Hublou Solfrian). 
 Een blinde vrouw manifesteert mee tijdens de achtste mars voor Natuurverbondenheid en Klimaatbescherming op 7 maart ’19. Zelfs blinden zien de grote Waarheid beter dan bepaalde mensen en organisaties die vaak grondiger zijn verblindt door geld of macht-belangen.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 
 
Zelf ontving ik voor mijn werk in deze context op dinsdag 19 maart de persoonlijke schriftelijke felicitaties van bekende Vlaming Rik Torfs en van senior journalist en schrijver Jos Vranckx. Deze laatste schreef dat hij onze “bewogenheid voor Moeder Aarde en alles wat er leeft deelt”, en bewondering heeft  “voor uw wijsheid, passie en gedrevenheid.” 
 Mijn bijdrage aan bewustwording, mentaliteitswijziging voor de Thunberg-beweging ligt onder anderen in manifestaties vervoegen, waarbij we het enthousiasme aanvuren met een concertje op de Duitse Parforce Jachthoorn. Daar haalden wij de krant mee in het weekend van 16 maart.

 
 
 

take down
the paywall
steun ons nu!