De community ruimte is een vrije online ruimte (blog) waar vrijwilligers en organisaties hun opinies kunnen publiceren. De standpunten vermeld in deze community reflecteren niet noodzakelijk de redactionele lijn van DeWereldMorgen.be. De verantwoordelijkheid over de inhoud ligt bij de auteur.

ACW versus Omega Diamonds

ACW versus Omega Diamonds

dinsdag 24 december 2013 07:23
Spread the love

Peter Dedecker vroeg zich, in een opiniestuk van De Morgen,  af wat het verschil is tussen het ACW en Omega Diamonds wanneer deze te weinig belastingen zouden betalen.

Dit verschil is fundamenteel. Wanneer het ACW te weinig belastingen zou storten dan wordt dit geld gebruikt om professionele medewerkers van de christelijke arbeidersbeweging te betalen , die op hun beurt vrijwilligers binnen sociale projecten ondersteunen. Projecten die zeker niet alleen voor de eigen zuil bestemd zijn. Onrechtstreeks vloeit dit geld dus terug naar de maatschappij.  Wanneer Omega Diamonds te weinig belastingen betaalt betekent dit meer winst voor de onderneming, een winst die enkel de aandeelhouders ten goede komt. Ik denk dat maatschappelijk gezien de twee organisaties lijnrecht tegenover elkaar staan.

take down
the paywall
steun ons nu!