De community ruimte is een vrije online ruimte (blog) waar vrijwilligers en organisaties hun opinies kunnen publiceren. De standpunten vermeld in deze community reflecteren niet noodzakelijk de redactionele lijn van DeWereldMorgen.be. De verantwoordelijkheid over de inhoud ligt bij de auteur.

ACV Puls wint rechtszaak tegen Krëfel over indexering
ACV Puls

ACV Puls wint rechtszaak tegen Krëfel over indexering

woensdag 15 november 2023 10:35
Spread the love

In een juridische overwinning heeft ACV Puls de rechtszaak tegen Krëfel gewonnen met betrekking tot de langdurige discussie over de indexering van lonen. De rechtbank heeft geoordeeld dat Krëfel de achterstallige lonen onmiddellijk moet voldoen, waarmee een einde komt aan een geschil dat lange tijd de arbeidsverhoudingen tussen beide partijen heeft getekend.

ACV Puls, de representatieve vakbond van de werknemers, heeft altijd volgehouden dat de lonen correct geïndexeerd moesten worden volgens de geldende regelgeving. Na een zorgvuldige juridische strijd heeft de rechtbank nu de standpunten van ACV Puls bevestigd en geoordeeld dat Krëfel verplicht is de achterstallige lonen te betalen.

Michiel van Opdenbosch van ACV Puls, reageerde verheugd op het nieuws: “De uitspraak van de rechtbank bevestigt dat ACV Puls altijd gelijk heeft gehad. Het gaat hier bij sommige collega’s om duizenden euro’s achterstallig loon. Indexering blijft een recht voor iedereen in onze sector!”

ACV Puls zal nauwlettend toezien op de uitvoering van de uitspraak om ervoor te zorgen dat alle werknemers de financiële erkenning krijgen waar ze recht op hebben.

Krëfel heeft nog niet gereageerd op het vonnis, maar ACV Puls roept het bedrijf op om dit oordeel te respecteren en de rechten van werknemers te eerbiedigen.

Creative Commons

dagelijkse newsletter

take down
the paywall
steun ons nu!