De community ruimte is een vrije online ruimte (blog) waar vrijwilligers en organisaties hun opinies kunnen publiceren. De standpunten vermeld in deze community reflecteren niet noodzakelijk de redactionele lijn van DeWereldMorgen.be. De verantwoordelijkheid over de inhoud ligt bij de auteur.

Leuvense Actiegroep Palestina

Actievoerders roepen KU Leuven op om Israël te boycotten

Vandaag io de internationale dag van solidariteit met het Palestijnse volk, verzamelen actievoerders van KUL4Palestine, Comac, intal en de Leuvense Actiegroep Palestina zich op het Ladeuzeplein ter hoogte van de universiteitsbibliotheek om de leden van de International Policy Council van de KU Leuven welkom te heten met bebloede handen. Het is een stil protest tegen de 'neutrale' houding van de KU Leuven ten aanzien van Israël en de Palestijnen.

woensdag 29 november 2023 13:54
Spread the love

De actievoerders eisen de stopzetting van de voortdurende samenwerking van de universiteit met Israëlische universiteiten en bedrijven die betrokken zijn bij de bezetting van de Palestijnse gebieden, en de bewapening van het Israëlische leger dat zonder onderscheid duizenden burgerslachtoffers maakt. Wij beschouwen de universiteit als medeschuldige, zolang ze geen academische boycot instelt tegen alle instituten die verantwoordelijk zijn voor mensenrechtenschendingen en oorlogsmisdaden tegen de Palestijnse bevolking.

Zolang de KU Leuven met twee maten en twee gewichten meet, mag ze zich aan meer acties verwachten, zeggen de actievoerders. De samenwerking met Iran en Rusland heeft de universiteit wel opgeschort, maar de kolonisatie van Palestina die al 75 jaar duurt en de genocide tegen de bevolking van Gaza zouden niet voldoende reden zijn?

De actie werd georganiseerd door KUL4Palestine, Comac, intal Leuven en de Leuvense Actiegroep Palestina.

Creative Commons

take down
the paywall
steun ons nu!