De community ruimte is een vrije online ruimte (blog) waar vrijwilligers en organisaties hun opinies kunnen publiceren. De standpunten vermeld in deze community reflecteren niet noodzakelijk de redactionele lijn van DeWereldMorgen.be. De verantwoordelijkheid over de inhoud ligt bij de auteur.

Actie tegen bescherming investeringen fossiele industrie – Brussel 17 mei 2022

Actie tegen bescherming investeringen fossiele industrie – Brussel 17 mei 2022

Een 50-tal activisten verzamelden op het Schuman-rondpunt om het energie-investeringsverdrag (ECT, Energy Charter Treaty) aan te klagen in het gezelschap van een gigantische opblaasbare dinosaurus. De actie was georganiseerd door WeMove Europe. LEF was erbij om onze steun te betuigen en enkele beelden te schieten.

woensdag 18 mei 2022 18:06
Spread the love

 

Actie tegen bescherming investeringen fossiele industrie – Brussel 17 mei 2022

Actie Schuman tegen investeringen in de fossiele industrie

Energy Charter Treaty

Dit weinig bekende verdrag werd in de jaren ’70 tijdens de oliecrisis afgesloten tussen de Europese landen om bevoorrading van fossiele brandstoffen te garanderen. Het gaf aan fossiele bedrijven het recht om staten die van hun diensten willen afzien te vervolgen voor private tribunalen en om gigantische schadevergoedingen te eisen. Dit kan een enorme rem zetten op de overgang naar hernieuwbare energie.

Een herziening van dit verdrag staat op de Europese agenda. Uiteraard zet de fossiele industrie haar zwaarste lobbymachine in. Hoogtijd dus voor het middenveld om zijn stem te verheffen.

En hopelijk hiervoor aandacht te krijgen in de mainstream media (hetgeen vandaag alvast niet het geval was).

LEF foto’s https://photos.app.goo.gl/KcgnK4m8eH4JcTEx9

Creative Commons

take down
the paywall
steun ons nu!