De community ruimte is een vrije online ruimte (blog) waar vrijwilligers en organisaties hun opinies kunnen publiceren. De standpunten vermeld in deze community reflecteren niet noodzakelijk de redactionele lijn van DeWereldMorgen.be. De verantwoordelijkheid over de inhoud ligt bij de auteur.

5 tips om je kleding tweedehands te verkopen
Zoé Collinet

5 tips om je kleding tweedehands te verkopen

Heb je ooit gedacht dat je kast overvol was met kleren? Je hebt er waarschijnlijk al over nagedacht om spullen weg te gooien die je al jaren niet meer hebt gedragen.  Er is echter een gemakkelijk en duurzamer alternatief, de tweedehands websites. In feite is de tweedehandsmarkt al een paar jaar aan het groeien, waarbij veel consumenten hun kleding online verkopen en kopen. In dit artikel vindt je een aantal tips over hoe je jouw kleding effectief kunt verkopen.

zaterdag 8 mei 2021 12:07
Spread the love

 

  1. Je kast sorteren

Om te beginnen, moet je een overzicht krijgen van je kast. Sorteer uw kleren op materiaal en kleur en doe alles weg wat u overtollig hebt of niet meer draagt. Weet dat als je iets twee jaar niet hebt gedragen, je het ook niet meer zult dragen. Maak stapels van wat je gaat doneren en wat je gaat verkopen. Verkoop kleding die in goede staat is en geef aan of er kleine gebreken zijn. Dit zal voorkomen dat uw koper het artikel terugstuurt.

  1. De keuze van de plaats

De keuze van de site of app is ook belangrijk. Vinted is de goedkoopste en meest populaire site. U kunt kleding, speelgoed, artikelen enz. verkopen. De app rekent geen servicekosten, waardoor de verkoper de volledige prijs in eigen zak kan steken. Next Closet en United Wardrobe staan bekend om hun merkkleding. Ze verkopen alleen kleding, wat het makkelijker maakt om te vinden wat je wilt. Depop is nog niet beschikbaar in België, maar het is een goudmijn voor vintage liefhebbers.

  1. Uw profiel in beeld brengen

Om een kledingstuk goed te verkopen, is het noodzakelijk dat uw potentiële kopers de artikelen zo goed mogelijk kunnen visualiseren. Aarzel niet om meerdere foto’s te posten, met vermelding van het materiaal, de kleur, de grootte. U moet ook voorzichtig zijn met de helderheid, die misleidend kan zijn voor de kleuren. Sommige websites belichten uw artikel, maar dit is niet altijd het geval. Probeer dus een net, uniform profiel te hebben dat vertrouwen wekt. Verkoop regelmatig om mensen geïnteresseerd te houden en, het belangrijkste, pas u aan de seizoenen aan. Weinig mensen willen in juli een skipak kopen.

  1. De prijs

Wees redelijk in je prijsstelling. Over het algemeen zal de app u een redelijke prijsklasse bieden. Probeer je voorwerp niet voor een veel hogere prijs te verkopen, anders vind je misschien geen geïnteresseerde kopers. Alvorens een prijs vast te stellen, kijk naar de staat van het kledingstuk en het merk. Een merkkledingstuk wordt duurder verkocht, maar verliest aan waarde als het in slechte staat is.

  1. Contact houden met potentiële kopers

Ook al duurt het soms wat langer, blijf in contact met je kopers, beantwoord hun vragen en genereer verkeer naar je profiel. Goedbediende klanten zullen u eerder volgen en bij u terugkomen. Op sommige sites kunt u promoties, prijzen of uitverkoop aanbieden.

Nog een laatste tip? Gooi je oude kleren niet weg! Ook al lijken ze onschadelijk, ze vervuilen onze planeet enorm en zijn moeilijk te recycleren. Denk ook na voordat u een kledingstuk koopt dat u niet zult dragen of koop het tweedehands. Het is duurzaam, goedkoper en je vindt er zeer modieuze artikelen.

Creative Commons

dagelijkse newsletter

take down
the paywall
steun ons nu!