De community ruimte is een vrije online ruimte (blog) waar vrijwilligers en organisaties hun opinies kunnen publiceren. De standpunten vermeld in deze community reflecteren niet noodzakelijk de redactionele lijn van DeWereldMorgen.be. De verantwoordelijkheid over de inhoud ligt bij de auteur.

48 GOEDE DOELEN UIT HET LEUVENSE ORGANISEREN ALTERNATIEVE FUNDRAISING VOOR ‘WARMSTE WEEK’

48 GOEDE DOELEN UIT HET LEUVENSE ORGANISEREN ALTERNATIEVE FUNDRAISING VOOR ‘WARMSTE WEEK’

donderdag 29 oktober 2020 12:53
Spread the love

ONDER HET MOTTO ‘SAMEN ALTIJD WARMER’ ORGANISEREN 48 GOEDE DOELEN UIT HET LEUVENSE FUNDRAISING ALS ALTERNATIEF VOOR WARMSTE WEEK

Als alternatief voor de beslissing van de VRT om dit jaar in het kader van de Warmste Week geen fundraising meer te organiseren voor goede doelen, maar zich te concentreren op het mobiliseren van vrijwilligers hebben enkele tientallen sociale organisaties uit Leuven en omliggende gemeenten de handen in mekaar geslagen om zelf acties te organiseren die geld in het laatje brengen. Ze hebben hiertoe de vzw ‘Samen Altijd Warmer’ opgericht die vandaag tijdens een digitale persconferentie de website www.samenaltijdwarmer.be lanceerde. Hierin wordt het opzet uitgelegd en stellen de 48 tot dusver deelnemende organisaties zichzelf voor en lichten ze toe waarom zij – zeker in deze coronatijden – deze financiële ondersteuning absoluut nodig hebben om te kunnen overleven. Om in aanmerking te komen moet het gaan om organisaties ‘die actief het verschil maken voor mensen met noden’.

De inzamelcampagne loopt van 6 december (Sinterklaas) tot en met 6 januari 2021 (Driekoningen), een periode waarin tal van acties zullen worden op touw gezet. Op zondag 6 december wordt in het centrum van Leuven het startschot gegeven van de campagne. Naast individuele acties door organisaties en burgers staan er ook enkele gemeenschappelijke initiatieven op stapel zoals gesponsorde fiets- en wandeltochten en een digitale quizz. Stoomboot schreef het campagnelied ‘Samen Altijd Warmer’ dat binnenkort zal worden gelanceerd. De actie kan al rekenen op de steun van diverse grote organisaties zoals UCLL, Beweging.net, Leuven Mindgate, de MAAKbar en dergelijke. De stad Leuven belooft logistieke steun en neemt onder meer de kosten voor het drukwerk voor zijn rekening. Verwacht wordt dat ook de KU Leuven binnenkort zal instappen.

De initiatiefnemers roepen burgers op om zich in het kader van de actie te engageren als ‘gangmaker’ en initiatieven te nemen. Er dienden zich al heel wat mensen aan die hun engagementen op de website toelichten met een quote. Het gaat onder meer om kinderboekenschrijver Stefaan Boon. Dat de inzamelcampagne loopt van 6/12/2020 tot en met 6/1/2021 verhindert niet dat er ook voorheen al acties zullen op touw gezet worden. Zo starten UCLL-studenten al binnenkort met de verkoop van smeltchocolade, wat een verwijzing inhoudt naar de warmte van de actie. De initiatieven zullen met de nodige creativiteit vanzelfsprekend allemaal coronaproof georganiseerd worden. ‘Goede doelen’ die wensen aan te sluiten zijn nog steeds welkom en dit tot en met 6 januari. Het is overigens de bedoeling dat ‘Samen Altijd Warmer’ een blijver wordt en ook de volgende jaren in Leuven en omgeving georganiseerd wordt.
Luc Vanheerentals

Creative Commons

take down
the paywall
steun ons nu!