De community ruimte is een vrije online ruimte (blog) waar vrijwilligers en organisaties hun opinies kunnen publiceren. De standpunten vermeld in deze community reflecteren niet noodzakelijk de redactionele lijn van DeWereldMorgen.be. De verantwoordelijkheid over de inhoud ligt bij de auteur.

Bron: Oxfam-Solidariteit

1.180 wandelaars zamelen 494.595 euro in voor Oxfam Trailwalker

Oxfam Trailwalker, de wandeltocht van 100 kilometer ten voordele van Oxfam op 31 augustus en 1 september, vond dit jaar voor de eerste keer plaats in de Ardennen. En daar brak het evenement meteen een record: bijna 1.200 deelnemers verschenen aan de start in Saint-Hubert. 83 % daarvan haalde de finish in minder dan 30 uur tijd. Samen zamelden de deelnemers 494.595 euro in.

woensdag 4 september 2019 20:40
Spread the love

Oxfam Trailwalker 2019 in cijfers:

Dit jaar verschenen 270 teams van 4 stappers aan de start (plus 13 teams voor Oxfam Energywalker). Het weer was zacht, ondanks een frisse nacht. Slechts 83 procent van hen moest de strijd opgeven. Het eerste team “Team CMX” haalde de finish na slechts 17 uur en 15 minuten.

Samen hebben alle deelnemers meer dan 494.595 euro ingezameld voor projecten van Oxfam-Solidariteit.

8 uur stappen zonder te eten

13 teams namen deel aan de eerste editie van Oxfam Energywalker, een kortere versie van 25 km. De extra uitdaging? Deze afstand afleggen in 8 uur tijd, zonder te eten. Als voorbereiding kregen ze dieetadvies van een voedingsdeskundige.

De Ardennen, een nieuw speelterrein

Na elf edities in de Hoge Venen verhuisde Oxfam Trailwalker dit jaar naar het Grote Woud van Saint-Hubert en het Massief van Freyr. Het parcours vormde een lus van 100 km langs groene bossen, idyllische landschappen, historische plaatsen zoals Fourneau Saint-Michel en de dorpen Nassogne, Bure en Mirwart.

Onmisbare vrijwilligers op het appel

Bijna 300 gemotiveerde vrijwilligers uit alle hoeken van het land maakten van deze editie een succes. Ieder wandelteam bracht bovendien een enthousiaste schare supporters mee.

“We zijn overdonderd door deze eerste editie in Saint-Hubert”, zegt Markus Neumann, eventmedewerker bij Oxfam. “Zonder het tomeloze enthousiasme van stappers, supporters en vrijwilligers was dit niet mogelijk geweest.  Maar we willen ook de vrijwilligers van het Rode Kruis, de gulle schenkers en onze lokale partners in de bloemetjes zetten.”

Creative Commons

take down
the paywall
steun ons nu!