AZG-verpleegster verzorgt patiënt aan Servisch-Hongaarse grens. Foto AZG

Artsen Zonder Grenzen: Migratiepact EU beleid van uitsluiting, afschrikking, geweld

Op woensdag 10 april 2024 stemde een meerderheid van de leden van het Europees Parlement voor een Migratiepact dat mensen die veiligheid zoeken aan de grenzen van de EU met geweld terugdringt, NGO's die hen willen helpen criminaliseert en het grensbeheer toevertrouwt aan onveilige landen, aldus Artsen Zonder Grenzen.

donderdag 11 april 2024 11:24
Spread the love

 

Al jaren levert de ngo Artsen Zonder Grenzen (AZG) bewijzen voor het nefaste migratiebeleid van de EU. Op 10 april 2024 werd dit dodelijke beleid verankerd in een Migratiepact, dat nog meer wanhoop en ellende zal zaaien.

AZG publiceert zijn commentaren bij dit beleid in het rapport Death, despair and destitution: the human costs of the EU’s migration policies.

Buha Colette, AZG- operationeel manager van migratieprogramma’s voegde er deze opmerking aan toe:

“Vandaag (10 april) heeft het Europese Parlement gekozen voor een uitsluitingsbeleid dat zich richt op afschrikking en geweld in plaats van op de waardigheid en veiligheid van mensen, ondanks herhaalde waarschuwingen van #AZG en andere organisaties over de menselijke kosten van een dergelijk beleid.”

steunen

Steun voor een nieuwe website

We hebben uw hulp nodig voor een essentiële opfrissing van de website. Om die interactiever, sneller en gebruiksvriendelijker te maken hebben we 30.000 euro nodig. Elke bijdrage, groot of klein, helpt. Met uw donatie ondersteunt u onafhankelijke journalistiek die de verhalen blijft brengen die er echt toe doen. Laat uw hart spreken.

Creative Commons

take down
the paywall
steun ons nu!