Stop. Afbeelding van Clker-Free-Vector-Images via Pixabay
NavBel

Koerdische gemeenschap roept op tot kalmte na brutale aanval op gezin

Een Koerdische familie die na een vreedzame viering van Newroz terugkeerde naar huis, is slachtoffer geworden van een brutale aanval. Deze Syrische Koerden, afkomstig uit de bezette stad Afrin, en hier vluchteling waren, werden omsingeld en belaagd.

donderdag 28 maart 2024 16:54
Spread the love

 

Deze familie en hun buren hebben de politie gebeld. Deze familie, die  totaal geterroriseerd was, hebben ook hun vrienden gebeld voor hulp. De Koerden die toekwamen voor hulp, kwamen recht tegenover de Grijze Wolven (een extreemrechtse Turkse organisatie, nvdr). De Grijze Wolven hebben urenlang de Koerden in de straten belaagd. Als gevolg hiervan zijn meerdere Koerden in het ziekenhuis beland.

Als NavBel, Belgische Democratische Raad van Gemeenschappen uit Koerdistan, hebben we meteen initiatief genomen om verdere provocaties te  vermijden en om de spanningen te verminderen. We hebben ons ontfermd over  de gewonden en hun gezinnen. En sinds ons initiatief staan we voortdurend in  verbinding met gemeentebesturen en politiediensten. 

Om de spanningen te verminderen, hebben we daags nadien een politiek en  vreedzaam protest georganiseerd in Brussel om onze vreedzame boodschap over  te brengen aan onze gemeenschap. Sinds de dag van die brutale aanval zijn er  helaas vele provocatieve en spijtige voorvallen geweest. Als NavBel keuren we  dit totaal niet goed. Als gemeenschapsorganisatie hebben we steevast opgeroepen  om te handelen binnen het wettelijk kader. We roepen onze gemeenschap op om enkel te handelen binnen het wettelijke, humane en vreedzame kader. Alles wat daarbuiten valt, wijzen we af. Belgische wetten moeten gerespecteerd worden. De gewelddadige gebeurtenissen die de voorbije dagen zijn voorgevallen, wijzen we af en we roepen op tot kalmte.

steunen

Steun voor een nieuwe website

We hebben uw hulp nodig voor een essentiële opfrissing van de website. Om die interactiever, sneller en gebruiksvriendelijker te maken hebben we 30.000 euro nodig. Elke bijdrage, groot of klein, helpt. Met uw donatie ondersteunt u onafhankelijke journalistiek die de verhalen blijft brengen die er echt toe doen. Laat uw hart spreken.

Creative Commons

take down
the paywall
steun ons nu!