Foto: Luc Vanheerentals

Dries Van Langenhove wil net als Sellner massale remigratie

Net als de Oostenrijkse nazist Martin Sellner wil Dries Van Langenhove, overigens een goede vriend van Sellner, dat ons land niet alleen werk maakt van een migratiestop, maar ook van een massale remigratie. Van Langenhove viseert hierbij niet alleen illegalen, maar ook migranten “die vijandig staan ten aanzien van de Vlaamse leidcultuur”.

vrijdag 8 maart 2024 00:03
Spread the love

 

Deze verklaring van Van Langenhove kwam naar voren tijdens een lezing op 28 februari in Leuven, georganiseerd door de extreemrechtse studentengroep NSV in een lokaal van de KU Leuven.

Meer dan 1.000 mensen hadden vooraf in een petitie tevergeefs geëist dat de KU Leuven haar lokalen hiervoor niet ter beschikking zou stellen. En de avond zelf hielden circa 150 personen een protestbijeenkomst op het Ladeuzeplein.

Na de lezing diende de KU Leuven een klacht in wegens racistische uitspraken van Van Langenhove. Het parket heeft vervolgens de lokale politie opdracht gegeven om ambtshalve een proces-verbaal op te stellen.

Gelijktijdig opende UNIA een onderzoek. Als reactie op het incident heeft de KU Leuven besloten dat de NSV tot het einde van 2025 geen evenementen meer mag organiseren in universiteitslokalen.

Tijdens de lezing werd Van Langenhove gevraagd om te reageren op de bijeenkomst in november in Potsdam, waar Martin Sellner samenkwam met politici van Alternative für Deutschland en zakenmensen om een plan te bespreken voor de remigratie van miljoenen migranten uit Duitsland.

Dit initiatief leidde de afgelopen maanden tot talrijke protesten van honderdduizenden Duitsers. In reactie op de vraag stelde Van Langenhove dat ook in België een grootschalige remigratie noodzakelijk is.

In eerste instantie richt hij zich op de uitzetting van naar schatting 200.000 illegalen, waardoor we volgens hem “miljarden zullen kunnen besparen, met name in de sociale zekerheid” Hij stelt voor hen begeleiding aan te bieden om zich te integreren in hun land van herkomst, “maar hier blijven kan geen optie zijn”.

Een tweede groep die volgens Van Langenhove het land moet verlaten, zijn “migranten die vijandig staan tegenover onze Vlaamse leidcultuur”. Hij wil deze cultuur juist krachtiger maken, “zodat migranten beter weten naar wat ze zich moeten schikken en naar ons zullen opkijken”. “Migranten associëren ‘Vlaming zijn’ momenteel met gesubsidieerde geslachtsoperaties”, aldus Van Langenhove.

Het hele betoog die avond in Leuven zat vol met rabiaat, racistische uitspraken zoals de vraag die hij aan het publiek stelde over hoe verschillend men zou reageren wanneer men in een willekeurige stad geconfronteerd werd met typisch Vlaamse vrouwen of Roma’s die de weg kwamen vragen. “Wanneer gaat u het meest op uw portefeuille of smartphone letten?”.

Het gehele betoog die avond in Leuven zat vol met rabiaat racisme, zoals de vraag die hij aan het publiek stelde over hoe mensen verschillend zouden reageren wanneer ze in een willekeurige stad geconfronteerd zouden worden met typisch Vlaamse vrouwen of Roma’s die om hulp vragen. Hij vroeg: “Wanneer zult u het meest op uw portefeuille of smartphone letten?”

Toen hem werd gevraagd naar de bedoeling van het kickboksproject ‘Weerbaar’ dat hij opstartte, waarmee hij naar eigen zeggen Vlaamse jongeren weerbaarder wil maken, gaf hij het volgende voorbeeld:
“Op sociale media zult ge geen filmpje vinden van vijf blanken die aan de schoolpoort een Afrikaanse of Aziatische jongen in elkaar kloppen. Ik kan u daarentegen duizend filmpjes laten zien waar het omgekeerde het geval is. Dit toont aan dat onze jeugd niet solidair is en weerloos is.”
Ook in de Panorama-uitzending wordt gesproken over geweld tegen migranten. Volgens Van Langenhove liggen de huidige beleidsopvattingen over diversiteit aan de basis van “onveiligheid, criminaliteit, drugshandel, moeilijke situaties, samenlevingsproblemen en dure beleidsmaatregelen.” Hij voegt eraan toe dat “homogeniteit en verbondenheid in grote mate ons geluk bepalen, terwijl diversiteit overal zorgt voor verzwakking.”
“Blanken, zwarten, Aziaten zijn geenszins gelijk. Blanken presteren nu eenmaal beter dan zwarte mensen, en bekleden vaker machtige posities. Ze eindigen als ingenieur, terwijl zwarten vaker werkloos zijn en in gevangenissen belanden.”
“Iedereen is immers het resultaat van honderdduizenden jaren evolutie. Dat kan je niet zomer wegknippen. Mensen zijn niet maakbaar”, aldus Van Langenhove die na een opmerking hierover uit het publiek formeel ontkende een ‘white supremacist’ te zijn.
“Mensen zijn net zoals planten en dieren niet gelijk. Blanke mannen zijn nu eenmaal in bepaalde opzichten beter dan anderen.”

“Dat zwarten het minder goed doen in de samenleving dan blanken kan volgens links-liberalen enkel verklaard worden door de racistische aard van het systeem. Daar is een schuldige voor nodig en logischerwijs is dat de blanke heteroman, aangezien die doet het vrij goed doet. Als je een joodse, gehandicapte transgender Afrikaan bent krijg je het meeste punten want dan word je het meest onderdrukt door die blanke man”, aldus Van Langenhove.

Hij bestempelde het beleid dat probeert ongelijkheden recht te zetten door positieve discriminatie als een vorm van communisme. “Vandaag hoorde ik iemand klagen over het feit dat de blanke man de zwarten kansen ontneemt.”

“Zonder die witte racistische man zaten de zwarte Afrikanen zich echter nog enkele ochtend af te vragen of de net iets grotere en machtiger stam van enkele kilometers verderop hen niet de keel zou komen oversnijden of verkopen aan een Arabische slavenhandelaar. In plaats van de blanke man keer op keer te beschuldigen van de grote onderdrukking zou men hem dankbaar moeten zijn”.

De actuele massamigratie is volgens Van Langenhove destructief voor ons continent en in vele opzichten – zoals financieel – een enorme aderlating. Multiculturele samenlevingen kunnen volgens hem op termijn ook enkel met dictatoriale maatregelen leefbaar gehouden worden.

Een van de redenen voor de toenemende massamigratie naar het westen is volgens hem een “wraakgevoel” bij migranten uit vroegere kolonies zoals Algerijnen die naar Frankrijk verhuizen met het idee “nu is het aan ons”.

Ondanks het feit dat het een naziterm is verdedigde Van Langenhove het gebruik van de term “omvolking”. Hij wees in dit verband op de linguïstische taalstrijd die rechts en links voeren.

“Je hebt woorden nodig om over iets te praten en taal creëert een groot deel van het denkbeeld over iets. Het zorgt ervoor dat men de samenleving op een andere manier gaat waarnemen. Met termen als superdiversiteit is links daar zeer goed in”.

Van Langenhove zei zich in Leuven “verbaal nog eens goed uit te leven”, omdat hij dat over een paar maanden mogelijk niet meer zal kunnen doen. Momenteel lopen er vier rechtszaken tegen hem, waarvan die met betrekking tot zijn activiteiten binnen Schild en Vrienden de bekendste.

Opvallend is dat Van Langenhove ondanks zijn exit uit de Kamer van Volksvertegenwoordiger, waar hij officieel zetelde als ‘onafhankelijke’, zich gedurende de hele avond actief profileerde als lid van het Vlaams Belang.

et openbaar ministerie heeft op 9 januari van dit jaar in deze zaak één jaar cel geëist voor inbreuken op de racisme- en negationisme-wetgeving, één jaar cel voor het bezit van pepperspray, een boete van 24.000 euro en tien jaar verlies van burgerrechten voor Van Langenhove.

“Dat valt nog op te lossen met crowdfunding en dergelijke. Bij volgende veroordelingen zullen de straffen wegens recidive echter alsmaar hoger worden”, aldus Van Langenhove. De rechtbank doet in deze zaak op 12 maart een uitspraak.

Ondanks deze juridische situatie weerhield het Van Langenhove er niet van om tijdens de avond in Leuven nieuwe racistische uitspraken te doen, waarvan hij zelf besefte dat deze mogelijk tot een nieuwe veroordeling zouden leiden.

Opvallend is dat Van Langenhove ondanks zijn exit uit de Kamer ven Volksvertegenwoordigers, waar hij officieel zetelde als ‘onafhankelijke’, zich gedurende de hele avond actief profileerde als lid van het Vlaams Belang.

steunen

Steun voor een nieuwe website

We hebben uw hulp nodig voor een essentiële opfrissing van de website. Om die interactiever, sneller en gebruiksvriendelijker te maken hebben we 30.000 euro nodig. Elke bijdrage, groot of klein, helpt. Met uw donatie ondersteunt u onafhankelijke journalistiek die de verhalen blijft brengen die er echt toe doen. Laat uw hart spreken.

Creative Commons

take down
the paywall
steun ons nu!