De stad Shahdadkot in het noorden van de Pakistaanse provincie Sindh, 3 september 2022. Foto: Ali Hyder Junejo/CC BY-SA 2:0
IPS

Al meer dan 500 kinderen omgekomen door overstromingen in Pakistan

De verwoestende overstromingen in Pakistan hebben al aan minstens 528 kinderen het leven gekost. De vertegenwoordiger van Unicef in Pakistan vreest dat meer doden zullen volgen.

maandag 19 september 2022 16:47
Spread the love

 

“De situatie voor gezinnen is meer dan somber, en de verhalen die ik heb gehoord schetsen een wanhopig beeld”, zegt Abdullah Fadil in een statement. De Pakistaanse vertegenwoordiger van VN-kinderrechtenorganisatie Unicef doet de uitspraken na zijn tweedaags bezoek aan de provincie Sindh, eind vorige week. “We zien ondervoede kinderen, vechtend tegen diarree, malaria en knokkelkoorts, vele van hen met pijnlijke huidaandoeningen. Moeders zijn uitgeput of ziek en kunnen geen borstvoeding geven”, getuigt Fadil. 

“Miljoenen gezinnen zijn uit hun huizen verdreven en leven nu met weinig meer dan vodden om zichzelf te beschermen tegen de brandende zon.” In sommige van de gebieden die getroffen zijn door de overstromingen loopt de temperatuur momenteel op tot 40 graden Celsius of meer.

Klimaatramp 

Volgens de overheid hebben al minstens 528 kinderen het leven verloren. Unicef schat dat in totaal 16 miljoen kinderen de impact van de overstromingen ondervinden en dat 3,4 miljoen van hen snel noodhulp nodig hebben omdat infrastructuur om hen veilig te houden waaronder huizen, scholen en gezondheidsinstellingen verwoest of beschadigd zijn door de hevige regens. 

“Jongens en meisjes in Pakistan betalen de prijs voor een klimaatramp die niet zij gecreëerd hebben”, zegt Fadil. “Als er niet snel meer hulp en middelen komen, zullen er nog meer slachtoffers vallen”, waarschuwt hij.

IPS

take down
the paywall
steun ons nu!