KVLV wil met wereldreceptenboek eigen werking diverser maken

donderdag 10 oktober 2019 21:46
Spread the love

Vrouwenorganisatie KVLV heeft donderdag het receptenboek ‘Wereldgerechten’ voorgesteld waarmee men via workshops de werking van lokale afdelingen meer divers wil maken en met name contacten faciliteren met vrouwen van buitenlandse herkomst of met een ander (armoedig) levenspatroon. De recepten werden aangebracht door medewerkers en vrijwilligers actief in het sociaal restaurant van het Leuvense sociaal economiebedrijf Ruimtevaart.

“Koken en eten is iets wat mensen verbindt. Het is derhalve het ideale moment om anderen te leren kennen, begrijpen en eventuele vooroordelen te slopen. Via deze workshops, die begeleid zullen worden ondermeer door degenen die de recepten in het boek aanbrachten, willen we in deze superdiverse samenleving meer contacten leggen met mensen uit andere culturen, taalgroepen en levenspatronen”, aldus Caroline Audoor, woordvoerster van KVLV. Op dit ogenblik hebben reeds een 40-tal lokale afdelingen een dergelijke workshop ‘Wereldgerechten’ gepland. Audoor is ervan overtuigd dat er nog vele zullen volgen.

Anna Raymaekers van De Ruimtevaart bevestigt dat de kook- en eetsessies in het sociaal restaurant uitstekend geschikt blijken te zijn om mensen samen te brengen. “Op dergelijke momenten zie je bijvoorbeeld dat de taaldrempel voor mensen van een andere herkomst plots veel lager is dan anders”. Het boek bevat de favoriete recepten van een aantal deelnemers aangevuld met een persoonlijk verhaal. Raymaekers hoopt dat de workshops die KVLV gaat organiseren drempelverlagend zullen werken voor mensen met een andere herkomst of leven in armoede om in dergelijke organisaties te stappen.

Creative Commons

take down
the paywall
steun ons nu!