PISS-OFF-paraplu: Zet haar op!

PISS-OFF-paraplu: Zet haar op!

donderdag 21 juni 2018 15:12
Spread the love

PISS-OFF, Plas Inclusieve Sanitaire Sensibilisering: Ons Feministisch Front, komt op met de gemeenteraadsverkiezingen in Gent op initiatief van vrouwen. De lijst PISS-OFF wil sanitaire discriminatie op de politieke agenda zetten en aanpakken want het huidig sanitair beleid sluit veel groepen dagelijks uit.

Gezien PISS-OFF niet beschikt over de riante partijdotaties zoals de traditionele politieke partijen, roepen de initiatiefneemsters Ashley Vandekerckhove en Baharak Bashar iedereen op om de campagne voor gelijke sanitaire rechten voor iedereen te steunen door middel van giften te doneren via crowdfunding.

Tot 30 juni, kan iedereen PISS-OFF T-shirts (fairtrade & biologisch) en PISS-OFF-badges bestellen via campagne@pissoff.be.

Het beperkt aanbod aan campagnemateriaal met de paraplu als symbool is een unieke verzamelitem en draagt een uiterst fundamenteel boodschap met zich mee, want niet alleen civilisatie en democratie, maar ook emancipatie begint van op de pot! Immers zoals de paraplu ons beschermt tegen de regen, zo ook beschermt PISS-OFF ons tegen het alledaags patriarchaal gezeik binnen de huidige politiek.

En ja, het is mogelijk om onder dit patriarchaal gezeik te staan en niet nat worden. Zet daarom je PISS-OFF paraplu op en draag zo bij aan de strijd voor gelijke sanitaire rechten voor iedereen. Trek vervolgens een foto samen met je paraplu (of alleen maar de paraplu) op een plek die de sanitaire leemte en/of het sanitair pijnpunt mooi aantoont en plaats het op de facebookpagina van @PISSOFFGent of tweet het naar @PISSOFFGent.

Iedereen met een al dan niet gedicrimineerde blaas kan ook vanaf vandaag onze affiche gratis downloaden via www.pissoff.be en op die manier de boodschap van PISS-OFF ruim onder ieders aandacht brengen.

Steun dus de PISS-OFF-campagne met je bijdrage (geld geven of affiche verspreiden) om via deze sanitaire strijd ook andere patriarchale structuren bloot te leggen die aan de basis liggen van vele discriminaties in de maatschappij. Trek samen met PISS-OFF de paraplu van het intersectioneel feminisme!

PISS-OFF zoekt nog:

  • (excuus)mannen om zich, samen met een vrouw, kandidate te stellen op de lijst PISS-OFF. Ze kunnen contact opnemen via mannengezocht@pissoff.be
  • – vrouw, man, trans-en cispersonen, mensen met een functiebeperking, enzovoort die op de lijst willen staan of mee campagne willen voeren voor een gelijk en toegankelijk sanitair zijn tevens welkom via campagne@pissoff.be

 ******

Nota voor lezers: binnen de berichtgeving hanteert PISS-OFF zoveel mogelijk genderinclusieve taal. Dit omdat het Nederlands enorm androcentrisch is. D.w.z. dat de mannelijke vorm van woorden al te vaak als norm wordt gebruikt, waardoor minstens de helft van de bevolking uitgesloten wordt. Omdat het niet altijd lukt om niet-androcentrisch genderneutraal woordgebruik te hanteren (het Nederlands is nog altijd niet geëvolueerd naar een meer inclusieve taal), wordt waar nodig de vrouwelijke vorm van het woord gebruikt. Dit vergt enige aanpassing bij het lezen van de teksten, maar PISS-OFF doet dit bewust aangezien men binnen de samenleving nog altijd een belangrijk deel van mensen systematisch uitsluit!

take down
the paywall
steun ons nu!