Gentenaars uit hun stad weggelokt

Gentenaars uit hun stad weggelokt

zondag 30 juli 2017 05:12
Spread the loveGent-aan-Zee

De steden Oostende, Genk en Lokeren voeren daartoe campagne in Gent. Zo bijvoorbeeld staat aan de Brusselsesteenweg in Gentbrugge een mobiel lichtreclamebord voor de Lokerse Feesten (4 – 13 augustus) en er hangen affiches in cafés in de stad.

Ook Oostende heeft een perscampagne gehouden die bedoeld was om Gentenaars naar Theater aan Zee (27 juli – 5 augustus) te lokken. Overigens is de curator van Theater aan Zee een Gentenaar.

Daarmee is Oostende niet aan haar proefstuk toe. Bekende Gentenaar Jan Matthys figureerde eerder in een video over Oostende, waarmee deze badstad mikt op de doorsnee Gentse toerist – los van enig evenement. Tenzij dan, dat men er van uit gaat dat Gent leegloopt na afloop van de Gentse Feesten, en dat wie nog iets wenst te beleven beter naar Oostende trekt. Jan Matthys verzekert de Gentenaars dat ze er zich thuis zullen voelen, onder meer omdat er neuzekes verkocht worden en er een circulatieplan in de maak is. Grappiger kan het haast niet. Of toch: we hadden er graag ook nog een neuzekesoorlog bij gehad. Dit zullen de Gentenaars ongetwijfeld missen in Oostende.

In Oostende kunnen Gentenaars zelfs een goodiebag ophalen. Deze campagne werd ook in 2016 gevoerd. Het videofilmpje dat toen op facebook werd gegooid, ging viraal. In zijn commentaar gaf diezelfde Jan Matthys toen aan, dat Oostende eigenlijk Gent-aan-Zee is. En dat de Noordzee ” een gigantische versie van de Blaarmeersen” is.Azend op leegloop na Gentse Feesten

Ook het Limburgse Genk wil Gentenaars naar haar stad halen. Aan de New-Orleansstraat, in Muide-Meulestede, staat bv. een statig reclamebord voor de Genkse “Feesten”, waarop de ‘t‘ van Gentse opzichtig doorkruist staat en opzichtig vervangen wordt door de ‘k‘ van Genkse. Ook hier gaat men er van uit dat in Gent nog weinig te beleven valt eenmaal de Gentse Feesten zijn afgelopen. Het betreft in Genk niet echt “Feesten”, de campagne is bedoeld om het stadstoerisme in het algemeen aan te zwengelen. De campagne wordt ook in andere steden gevoerd. 

In het filmpje over Oostende maant Jan Matthys de Gentenaars op bezoek aldaar aan om op tijd terug naar Gent te keren. Hij bezweert dat ze welkom zijn, maar niet te lang moeten blijven. Aan wie van plan is naar de Lokerse Feesten of naar Genk te trekken, willen bij deze melden dat, in eigen stad, de Patersholfeesten plaats vinden van 11 tot 13 augustus.

Dit artikel verscheen eerst in persblog.beVerhalen uit en over Gent

 

dagelijkse newsletter

take down
the paywall
steun ons nu!