Clothilde Ohouochi, voormalig minister van gezondheid en
Video, Nieuws, Wereld, Afrika, Economie, Milieu, Politiek -

G20 Hamburg: “De wereld kan niet vertegenwoordigd worden door slechts 20 landen”

"De wereld kan niet vertegenwoordigd worden door slechts 20 landen." Clothilde Ohouochi is voormalig minister van Gezondheid en Sociale Zekerheid in Ivoorkust. Ze legt uit hoe haar land - en Afrika in zijn geheel - gebukt gaat onder het neoliberalisme.

vrijdag 7 juli 2017 15:21
Spread the love

Acties tegen de G20 in Hamburg zijn in volle gang en DeWereldMorgen is erbij. Duizenden mensen van over de hele wereld zijn naar Hamburg getrokken om te protesteren tegen de G20. Zo ook Clothilde Ohouochi, voormalig minister van Gezondheid en Sociale Zekerheid in Ivoorkust. “De wereld kan niet vertegenwoordigd worden door 20 landen. We leven in een wereld van 7 miljard inwoners. Deze 20 landen willen beslissen over 7 miljard mensen. Er is hier een groot onevenwicht.”

 Bovendien, gaat “Afrika gebukt onder het gewicht van de uitbuiting van haar bodem en haar rijkdommen door de multinationals. Ik ben naar de G20 gekomen om me hiertegen te verzetten.” Ohouochi legt uit hoe haar land – en Afrika in zijn geheel – gebukt gaat onder het neoliberalisme:

dagelijkse newsletter

take down
the paywall
steun ons nu!