Studenten klagen onderzoek KULeuven aan

Studenten voerden donderdagmiddag actie aan het rectoraat van de KU Leuven. Verschillende studenten werden vastgebonden aan stoelen en geblinddoekt ondervraagd door onderzoekers. Op deze manier klaagden ze de samenwerking tussen de KU Leuven en de Israëlische veiligheidsdiensten in het onderzoeksproject LAW-train aan. Ze eisen de directe stopzetting van de participatie van de KU Leuven in het onderzoek.

vrijdag 17 maart 2017 09:08
Spread the love

 

Het onderzoek wilt de ondervragingstechnieken verbeteren in de strijd tegen de internationale drugsmisdaad. “De strijd tegen drugsproducenten klagen wij niet aan, maar wel de deelname van Israël in een onderzoeksproject naar ondervragingstechnieken”, stelt Casper Mullie, die ook deelnam aan de actie. De Israëlische Veiligheidsdiensten werden meermaals vernoemd in rapporten van Amnesty International en Human Rights Watch voor het toepassen van folterpraktijken en het schenden van mensenrechten tijdens ondervragingen. “We geloven dat de KU Leuven door deze samenwerking een ethische lijn overschrijdt”, beargumenteert Mullie.

 

Creative Commons

take down
the paywall
steun ons nu!