Vrouwenmars tegen seksisme in Gent

Over heel de wereld kwamen op 8 maart vrouwen op straat voor gelijke rechten. Ook in Gent was er een optocht tegen seksisme en discriminatie.

woensdag 8 maart 2017 22:53
Spread the love

Ook in België is er geen reden tot feesten. De Belgische wet erkent de gelijkheid tussen man en vrouw en er bestaan wetten die seksisme bestraffen. Helaas betekent dit niet dat gelijke rechten ook in realiteit bestaan. Seksisme en discriminatie zijn schering en inslag op straat, op de werkvloer, in de scholen, klinkt het bij de organisatoren. 

Naast het seksisme zijn vrouwen ook de grootste slachtoffers van de besparingsmaatregelen van de regering. Ze moeten langer werken en moeten gezin, werk en andere zorgtaken maar zien te combineren, aldus de actievoerders. 

take down
the paywall
steun ons nu!