Tzipi Livni op het Wereld Economisch Forum in Davos van 2008 (weforum.org/CC)
Een Andere Joodse Stem

‘Een Andere Joodse Stem’ steunt Belgische ondervraging Tzipi Livni

De Joods-Belgische organisatie Een Andere Joodse Stem verheugt zich in een persmededeling over de beslissing van het Belgisch gerecht om voormalig Israëlisch minister van Buitenlandse Zaken Tzipi Livni te ondervragen wanneer zij zich op Belgisch grondgebied zou bevinden.

vrijdag 20 januari 2017 18:48
Spread the love

“De Joods-Belgische organisatie Een Andere Joodse Stem heeft het bericht ontvangen dat de Belgische Federale procureur een bevelschrift heeft uitgevaardigd om voormalig Israëlische minister van Buitenlandse Zaken Tzipi Livni te ondervragen over haar betrokkenheid en de verdenking voor oorlogsmisdaden.”

“De organisatie verheugt over de juiste handelswijze van de Procureur om het lopende onderzoek over de betrokkenheid van Israëlische politieke en militaire leiders gedurende de aanval op Gaza in 2008/2009, waardoor er honderden burgers gestorven zijn door de Israëlische aanvallen uit te voeren Het is een signaal van de Belgische regering dat Palestijnse levens ook tellen.”

“De Israëlische aanvallen op scholen, hospitalen en burgerdoelwitten werden internationaal als oorlogsdelicten gezien, maar leidden nog niet tot recht voor de Palestijnse burgers. Mevrouw Livni had een voorname rol in de operationele beslissingen tijdens deze aanvallen. In de geest van de Joodse traditie, wensen wij onze steun te betuigen aan de Procureur om werk te maken van de aanklacht, alsook aan het lopende ICC onderzoek, volgens de Bijbelse kreet voor “Justitie, alleen Justitie, zal je beogen” (Deuteronomium 16:18-21:9).”

Website van Een Andere Joodse Stem

Facebookpagina van Een Andere Joodse Stem

dagelijkse newsletter

take down
the paywall
steun ons nu!