Metrostel in Santiago de Chile (portal.mma.gob.cl)

Metro Chileense hoofdstad voor 42 procent op zonne-energie

De metro in de Chileense hoofdstad Santiago de Chile rijdt vanaf november 2017 voor 42 procent op zonne-energie, dankzij de nieuwe zonnecentrale El Pelícano.

maandag 9 januari 2017 20:46
Spread the love

 El Pelícano is een zonnecentrale van het Chileense bedrijf SunPower in de stad La Higuera, 400 kilometer ten noorden van de hoofdstad Santiago. De centrale zal een capaciteit van 100 megawatt hebben. “254.000 zonnepanelen zullen de levering van 300 gigawattuur per jaar mogelijk maken, het equivalent van wat 125.000 Chileense gezinnen verbruiken”, zegt Manuel Tagle, algemeen directeur van het bedrijf.

“De metro is een duurzaam transportmiddel”, zegt Fernando Rivas, milieuverantwoordelijke van de vervoersmaatschappij Metro de Santiago. “We willen een duurzaam bedrijf zijn, daarom is dit een zeer belangrijke sprong voorwaarts, want in 2018 willen we voor 60 procent op niet-conventionele hernieuwbare energie draaien”.

Chili wil tegen 2050 70 procent van al zijn energie uit hernieuwbare bronnen halen. Bij de groeilanden investeert alleen China nog meer in schone energie. In Latijns-Amerika staat Chili op nummer één voor zonne-energie. In januari 2017 gaat in Santiago tevens de eerste zonnecentrale van een burgercoöperatieve van start. 

Bron: Metro abastecerá el 42% de su red con energía solar a partir del próximo año

take down
the paywall
steun ons nu!