Plastisch chirurgen eisen 60% éénpersoonskamers van ziekenhuisdirecties

Plastisch chirurgen eisen 60% éénpersoonskamers van ziekenhuisdirecties

Heb ik goed gelezen in de pers dat de plastisch chirurgen op basis van het kersverse akkoord “in 40% van de ingrepen geen supplementen aanrekenen en de patiënt hospitaliseren op een tweepersoonskamer”.

woensdag 19 oktober 2016 14:16
Spread the love

Het was PS-Minister Laurette Onkelinx die alle honorariumsupplementen heeft afgeschaft met uitzondering voor éénpersoonskamers. Private hospitalisatieverzekeringen zorgden voor een wildgroei aan supplementen “à la tête du patient”. De impact van de sluipende privatisering van de zorg met een kwalitatieve dualisering werd daardoor sterk ingeperkt.

Bij gebrek aan reglementering van de honorariumsupplementen swingen die de pan uit. Met een al even ongeremde én selectief toegepaste verhoging van de verzekeringspremies voor private hospitalisatieverzekeringen in hun kielzog.

De geneesheer-specialisten zijn toe aan een honorarium-shift om collega’s in ondergewaardeerde sectoren van een degelijke RIZIV-vergoeding te verzekeren.
Indien er vandaag belangrijke onderlinge verschillen bestaan, dienen die aan het ziekenhuis toe te komen dat instaat voor hogere exploitatiekosten en investeringen.

Conclusie: de plastisch chirurgen hebben recht op 60% van hun patiënten in een éénpersoonskamer met honorariumsupplementen en zonder extra financiering voor het ziekenhuis.

Je stopt de privatisering van onze erkende kwalitatieve gezondheidszorg aan de voordeur en ze vindt via de achterdeur een nieuwe weg met haar verschillende invulling van kwaliteit voor de patiënt.

take down
the paywall
steun ons nu!