Geen 0,5% van vreemde herkomst maar 5,4% in Tremelo

Geen 0,5% van vreemde herkomst maar 5,4% in Tremelo

vrijdag 14 oktober 2016 15:18
Spread the love

De hoax van Tremelo: Geen 0,5% van vreemde herkomst maar 5,4% in Tremelo, volgens de Vlaamse integratiemonitor is dat zelfs 7,9%. Enkel 1 op 10 van vreemde herkomst is moslim in Tremelo. Ook Machteld Libert bestaat het in De Afspraak van 13/10/2016 om over 0,5% allochtonen in Tremelo te spreken (ook DM en DS), terwijl in de Pano-reportage het duidelijk over 0,5% moslims ging, zonder tegenspraak van de burgemeester, die niet beter weet blijkbaar. En Schols + researchers zetten dat niet recht, wat is er van de journalistiek en van het tegensprekelijk cijfer of debat? (Hoax=een zichzelf bevestigende onwaarheid op het internet)

Of is het al zo dat, ook voor  journalisten ‘allochtonen’ gelijkgesteld worden met ‘moslims’ en dat alle ander ‘allochtonen’ buiten beeld blijven. Dat is toch te belachelijk voor woorden, maar blijkbaar is dat de nieuwe werkelijkheid, de ‘ingebeelde werkelijkheid’ zoiets als de ‘ingebeelde ziekte’ van Molière?

Tremelo heeft dezelfde demografie als Duitsland nu en Antwerpen in 1991. De stuiptrekkingen zijn altijd rechts: Vlaams Blok, Pegida of de vrouwtjesputters van Tremelo, alleen mét immigratie ligt er voor hen een toekomst open. Grafiek hierboven vergelijkt Tremelo met Duitsland.

En Dario fo heeft een liedje gemaakt, oa over Tremelo, in  1972 in Mistero Buffo gecreerd, in 1983 in Utrecht opgevoerd – een hommage aan Dario Fo.

In 14 grafieken wordt Tremelo socio-demografisch gefilleerd, zie het volledige bericht  BuG 342 on-line.

Geen wereldverbeteraars maar wereldverkankeraars

De inwoners van Tremelo, die aan het woord kwamen toch, lijden ostentatief aan sociale depressie, en ze zijn er nog fier op ook. Het zijn geen wereldverbeteraars maar wereldverkankeraars die elkaar opjutten in een opbod van racistisch en xenofoob verbaal geweld. De burgemeester zou zich best eens beraden welke ‘sociale’ therapie hij hier tegenover kan stellen. De linksen hebben het weeral gedaan, veel te tolerant en niet kijkend naar de arbeiders die zich onder hun ogen in de modder begeven en er zich nog altijd in wentelen.

Maar dat is niet de aanleiding voor deze snelBuG. Dat is de mededeling van burgemeester Dams van Tremelo aan de De Morgen journalist, zie DM 13/10/2016. Volgens hem zijn er in Tremelo 0,5% van vreemde herkomst en dat is voor hem genoeg zo. Een korte ‘factcheck’  op basis van dde npdata berekening toont dat in Tremelo 5,8% van de bevolking een migratieachtergrond heeft. 0,5% van de bevolking heeft een moslimachtergrond, zoals wij voor de Pano-programma mochten documenteren, cijfer dat zij trouwens overgenomen hebben. Elkeen kan het % mosliins in z’n gemeente nagaan langs het interactief kaartje, zie Gemeentekaart met % moslims per gemeente.

Ook DS van 13/10/2016 heeft het over 0,5%  ‘Allochtonen’ terwijl het in de pano-uitzending over ‘moslims’ ging. 1 op tien inwoners van vreemde herkomst in Tremelo is moslim. En dat levert enkele opgewonden en uitzinnige Tremeloënaren op. 0,5% van de inwoners van Tremelo is moslim.

Het demografische gat van Tremelo: zo groot als dat van Duitsland

Een tweede factcheck betreft de leeftijdsverdeling in Tremelo, de generatiewisseling (10-24 jarigen tav van de 50-64 jarigen en de check 25, de 0-24 jarigen tav de 4-64 jarigen. Kwestie om te zien welk gat in Tremelo zal ontstaan in de wisseling van generaties de komende 5 tot 25 jaar. En dat ziet er echt niet goed uit. Zie grafiek hieronder.

Tremelo heeft zowat de demografie van Duitsland, dat voor een ware ramp staat als het niet door immigratie ingevuld wordt. En zoals het Vlaams Blok in 1991, en Pegida in Duitsland zo heb je nu ook de ‘mondige’ Tremeloënaar’ die moord en brand schreeuwt over een evolutie die onontkoombaar is. Zij geven uitdrukking aan verregaande sociale onaangepastheid in het vooruitzicht van een toekomst die juist door het kleurrijke de diversiteit van Tremelo zal behouden voor verval en sociaal-economische teruggang.

Het depressieve van deze reactie uit zich in de voorkeur om nog liever te verdwijnen dan in diversiteit te moeten samenleven. Het een een noodkreet van de Tremelose bevolking aan de goegemeente: help ons de evoluerende werkelijkheid te aanvaarden en onze waarden en normen, deze van de verlichting en van het christendom (remember pater Damiaan) niet op te offeren aan racisme, xenofobie, maatschappelijke uitsluiting en erger. Dat pater Damiaan hun bede naar hulp en toeverlaat zal verhoren.

Lees BuG 342 on-line.

Jan Hertogen, socioloog

take down
the paywall
steun ons nu!