Bond Beter Leefmilieu steunt groepsvordering tegen Volkswagen

Bond Beter Leefmilieu roept alle eigenaars van een Volkswagen op om zich aan te sluiten bij het initiatief van Test-Aankoop, dat een groepsvordering tegen de autobouwer op poten zet. De vordering komt er naar aanleiding van ‘dieselgate’, waarbij bleek dat Volkswagen met de uitstootwaarden van zijn auto’s sjoemelde.

woensdag 15 juni 2016 14:43
Spread the love

Test-Aankoop lanceert vandaag een groepsvordering tegen Volkswagen naar aanleiding van de zogenaamde ‘dieselgate’, waarbij aan het licht kwam dat de autobouwer software gebruikte om de reële uitstoot van haar wagens te verbergen. Bond Beter Leefmilieu kondigde al aan dat het het initiatief steunt. “Volkswagen bedroog niet enkel de consument, maar richtte ook schade aan de volksgezondheid en het leefmilieu”, klinkt het bij de organisatie.

Bond Beter Leefmilieu roept alle eigenaars van een Volkswagen daarom op om zich aan te sluiten bij het initiatief van Test-Aankoop. “Deze mensen hebben recht op een vergoeding voor de geleden schade. Ze geven daarmee ook aan dat ze gesjoemel met uitstootwaarden niet dulden. Wagens moeten in realiteit even weinig vervuilen als op papier,” zegt Jonathan Lambregs, beleidsmedewerker mobiliteit bij Bond Beter Leefmilieu.

Intussen werd ook duidelijk dat niet enkel Volkswagen, maar ook andere merken sjoemelden met de uitstootwaarden van hun auto’s. Bond Beter Leefmilieu, Test-Aankoop, Kom Op Tegen Kanker en het Netwerk Duurzame Mobiliteit slaan daarom de handen in elkaar om samen, als de zogenaamde ‘Coalitie #dieselgate’, het dossier verder uit te pluizen. Daarbij sporen ze de bevoegde beleidsmakers aan om na te gaan of autoconstructeurs zich aan de regels houden.

take down
the paywall
steun ons nu!