5000 Duitsers protesteren tegen Amerikaanse drone-aanvallen

In het Duitse stadje Ramstein zijn meer dan 5000 betogers samengekomen om te protesteren tegen de plaatselijke Amerikaanse militaire basis. De basis zou een belangrijke rol spelen in drone-activiteiten in het Midden-Oosten.

maandag 13 juni 2016 19:40
Spread the love

De betoging was een initiatief van de actiegroep Stopp Ramstein: Kein Drohnenkrieg, die stelt dat de Amerikanen de militaire basis gebruiken om informatie door te sturen naar onbemande vliegtoestellen die dodelijke aanvallen uitvoeren in het Midden-Oosten.

De meer dan 5000 aanwezige betogers vormden een menselijke ketting rond de militaire basis om aandacht te vestigen op de ernst van de drone-activiteiten. “De drone-aanvallen zorgen ervoor dat mensen in het Midden-Oosten radicaliseren”, zei Duits parlementslid Tabea Rössner. “Ramstein moet gesloten worden”, opperde activiste Reiner Braun.

dagelijkse newsletter

take down
the paywall
steun ons nu!