(Arne Focketyn)

Coöperatieve bank NewB breidt activiteiten uit

De coöperatieve bank NewB breidt zijn activiteiten gestaag uit. De bank wil blijven bewijzen dat ethisch en duurzaam bankieren mogelijk is. Op de Algemene Vergadering van 11 juni 2016 sloot NewB een samenwerkingsakkoord met de Franse groep Monceau Assurances, die mutualiteitsverzekeringen aanbiedt.

zondag 12 juni 2016 10:23
Spread the love

Twee maand na de lancering van een eigen NewB Goodpay Prepaid Master Card kwamen coöperanten en vertegenwoordigers van de organisaties die NewB vormen samen om de activiteiten uit te breiden.

De Algemene Vergadering van 11 juni 2016 keurde de samenwerking goed met de Franse groep Monceau Assurances. Monceau zal toetreden tot het kapitaal van NewB voor 10 miljoen Euro.

Met deze uitbreiding wil NewB andermaal bewijzen dat er in België wel degelijk een markt bestaat voor ethische financiële diensten. Dit nieuwe potentieel zal helpen de noodzakelijke voorwaarden te vervullen om te komen tot een volwaardige coöperatieve bank, wat de uiteindelijke doelstelling is van het initiatief NewB.

De Franse groep Monceau verenigt verschillende kleinere Franse verzekeraars, telt meer dan 300.000 leden en is een stevig, sober bedrijf op mensenmaat dat uitgaat van een mutualistische aanpak. De verzekeringsproducten die deze samenwerking mogelijk maken zullen binnen 18 maanden beschikbaar zijn voor alle coöperanten.

Monceau zal 10 miljoen kapitaal inbrengen en expertise in verzekeringen

dagelijkse newsletter

Unite Talks: Mohamed Barrie

This interview is one to to take your time for! 🙏 🔆 45 minutes of Mohamed Barrie!🔆 💥 Mohamed is a dedicated social worker, organizer and advocate for veganism. He shares his view on structural racism, power, exclusion and veganism. 🌏 Based on his own experiences he shines a new light on the vegan movement and on the role of racism within these movements. 〄 PS: We just started doing these interviews, so feedback is much appreciated!

Geplaatst door u:nite op Dinsdag 20 oktober 2020

take down
the paywall
steun ons nu!