5 leden Black Lives Matter neergeschoten in Minneapolis. Politie zoekt 3 witte verdachten

Sinds 15 november trekken de activisten van Black Lives Matter de straat op in Minneapolis. Op die dag werd de ongewapende 24-jarige Jamar Clark neergeschoten door de politie. Hij overleed een dag later aan zijn verwondingen. Maandagavond werden vijf betogers neergeschoten door drie witte mannen. Volgens een organisator van Black Lives Matter maakten de gemaskerde mannen deel uit van een groep 'white supremacists' die de betogers al verschillende dagen belagen.

dinsdag 24 november 2015 14:28
Spread the love

Wat er precies gebeurd is, is nog niet duidelijk. Verschillende getuigen zeggen dat tegenbetogers voor de zoveelste keer opdoken bij het protest van Black Lives Matter, de beweging die ontstaan is uit protest tegen de schier eindeloze reeks dodelijke schietpartijen van de politie op zwarte Amerikanen.

Toen een groep Black Lives Matter-betogers de tegenbetogers probeerde weg te leiden van de actie trokken drie gemaskerde mannen plots hun wapens en vuurden ze op de BLM-activisten. De schutters wisten te ontkomen en de politie is nog altijd naar hen op zoek. De politie heeft ondertussen die versie bevestigd aan The New York Times.

De slachtoffers werden meegenomen naar een ziekenhuis maar zouden buiten levensgevaar zijn. Eén activist kreeg wel een kogel in de buik.

Verschillende getuigen beweren dat Jamar Clark door de politie werd beschoten terwijl hij al gehandboeid was. Volgens de gouverneur van de staat Minnesota bestaan er wel beelden van het dodelijke incident maar geven die geen uitsluitsel. Hij riep de politie wel op om die beelden vrij te geven, wat tot nu toe niet gebeurde.

take down
the paywall
steun ons nu!