Hoe een banner toevoegen aan de site
Nieuwsbrief -

Hoe een banner toevoegen aan de site

donderdag 23 oktober 2014 11:13
Spread the love

Update: sinds 15 januari 2015 werken we niet langer met OpenX maar met een eigen advertentiesysteem.

1. Ga naar het dashboard en klik op “Banners“.

2. Je krijgt een overzicht te zien van alle banners (of advertenties) op onze site.

3. Klik op de link “Nieuwe banner toevoegen

4. Je hebt een aantal gegevens nodig van de adverteerder:

  • start – en einddatum: wanneer moet de banner getoond worden?
  • link: op welke website pagina moet de gebruiker uitkomen als hij op de banner klikt?
  • formaat: (zie brochure). Op onze site kunnen verschillende types van banners getoond worden. De meest voorkomende is de leaderboard banner.
  • de banner (afbeelding) zelf. Bij het formaat staat tussen haakjes de grootte in pixels. De banner moet exact zo groot zijn als vermeld, anders zal de banner geweigerd worden. Het is aan de adverteerder om een banner door te sturen in het correcte formaat.

Bij adverteerder tik je de naam in van de adverteerder. Bij een nieuwe adverteerder kun je in het lijstje “nieuwe adverteerder” selecteren.

Bij naam vul je de naam in van de campagne: bv: “Save the footure”. De naam is vooral belangrijk om de banner terug te vinden in het overzicht. De naam wordt niet getoond aan de bezoekers. Je hoeft niet nogmaals de naam van de adverteerder in te geven.

Over prioriteit: als meerdere banners terzelfde tijd actief zijn wordt adhv de prioriteit bepaald welke banners het meest/minst moeten getoond worden, daarbij is 0 een zeer lage prioriteit en 9 een zeer hoge prioriteit. Als je een laag cijfer aanduidt wordt de banner minder getoond dan als je een hoog cijfer aanduidt. 

De prioriteit is relatief tov de andere banners. Als er op een moment 3 banners actief zijn en die hebben allemaal prioriteit 9, dan heeft dat hetzelfde effect als moesten ze allemaal prioriteit 1 hebben. Als echter één banner prioriteit 2 heeft en de twee andere banners prioriteit 9, dan zal die ene banner veel minder getoond worden (2+9+9 = 20; de ene banner heeft dan een kans van 2/20 ofwel van 10%).

Je moet ook nog aanvinken of de banner moet meescrollen of niet. Dit kan maar bij sommige types van banners. Meescrollen kost meer voor de adverteerder.

5. Als je alles ingevuld hebt, klik dan op opslaan. Als je geen foutmelding krijgt is alles ok.

Wegens de caching kan het tot 2 uur duren voor de banner op alle pagina’s te zien is. Om dat te verhinderen kan je de banner een paar dagen op voorhand toevoegen. We vragen ook aan de adverteerders om alles tijdig te leveren.

Het is aan te raden slechts 1 bannerformaat terzelfde tijd actief te hebben, als je en een leaderboard en een skyscraper en een adverskinning terzelfde tijd hebt, zal de site overvol en lelijk lijken.

take down
the paywall
steun ons nu!