Hoe nieuwsbrief opmaken en versturen?
Nieuwsbrief -

Hoe nieuwsbrief opmaken en versturen?

maandag 20 oktober 2014 15:35
Spread the love

Update: sinds januari 2015 werken we niet langer met Impressant maar met Mailchimp. Hierdoor kan de nieuwsbrief rechstreeks verstuurd worden vanop de dewereldmorgen.be website en hoef je niet meer naar een andere site te surfen en html te kopiëren.

1) ga naar https://admin.dewereldmorgen.be/newsletters, klik de
huidige datum.

Het systeem is zo ingesteld dat alle artikels ingeladen worden die nieuw zijn sinds het verschijnen van de laatste nieuwsbrief. Hierdoor zal hetzelfde artikel dus nooit in 2 verschillende nieuwsbrieven verschijnen. Zowel de hoofd-nieuwslijn (be) als de light-nieuwslijn als de geselecteerde blogs worden ingeladen.

3) versleep eventueel de volgorde van de artikels (belangrijkste
bovenaan)

4) klik op opslaan

=> Mocht een artikel niet in de lijst staan dat toch in de nieuwsbrief moet kan je dat toevoegen via “Bijdrages zoeken” in de rechter kolom. Kijk op de homepagina naar de titel van het artikel en typ de eerste woorden over (let op schrijfwijze). Als het artikel in de lijstje verschijnt moet je het aanklikken. Daarna klik je op “zet bovenstaande items in de nieuwsbrief”.
5) klik op de “Preview” link. Je krijgt nu de volledige nieuwsbrief te zien.

6) Om een testnieuwsbrief te versturen klik je op “Test versturen“. Hierdoor wordt een test nieuwsbrief verstuurd naar het emailadres waarmee je ingelogd bent.

7) Als alles er goed uit ziet klik je op “Versturen“. Als je geen foutmelding te zien krijgt is alles goed verlopen.

take down
the paywall
steun ons nu!