Wij willen eerlijke cultuursubsidies in Antwerpen!

Wij willen eerlijke cultuursubsidies in Antwerpen!

maandag 16 december 2013 14:00
Spread the love

Beeldende kunstorganisaties kunnen in de provincie Antwerpen een subsidie aanvragen van maximaal 500 euro via een omslachtige administratieve procedure. Plots zijn er nu via de achterpoort miljoenen beschikbaar: kunstenaar-marketeer Arne Quinze krijgt via via 2 miljoen € cadeau voor zijn ‘kunstbrug’ als onderdeel van het festival Tomorrowland.

Wij klagen dit onrechtvaardig cultuurbeleid aan en eisen dat de provincie Antwerpen dit bedrag in een collectief cultuurfonds steekt zodat iedereen daar voor in aanmerking kan komen, volgens een democratische procedure onder toezicht van de kunstensector zelf.

Waarom? Omdat wij in ons ‘land van morgen’ op een eerlijke, transparante en artistiek waardevolle manier aan cultuur willen participeren, zonder een overdaad aan commerce en politiek opportunisme …

De petitie vind je hierMeer informatie over het huidige kunstbeleid vind je hier.

(Dit fout cultuurbeleid moet nota bene deze week nog door de provincieraad goedgekeurd worden, protest is dus zeker nuttig!

take down
the paywall
steun ons nu!