Minister Bourgeois en de Antwerpse vreemdelingentaks

Minister Bourgeois en de Antwerpse vreemdelingentaks

woensdag 20 februari 2013 13:38
Spread the love

In de krant kan men het lezen: “Minister Bourgeois verwacht dat het dossier van de Antwerpse vreemdelingentaks op zijn bureau belandt” (antwoord naar aanleiding van enkele parlementaire vragen over de Antwerpse vreemdelingentaks). Nu, eerlijk gezegd, dat lijkt me nogal evident! (zie dit als een persoonlijk standpunt a.u.b.)

Ik denk trouwens dat de gehele integratiesector benieuwd zal toekijken hoe de minister dit varkentje zal wassen… al zal niemand het daar luidop durven zeggen. De schrik zit er overal goed in, nietwaar…

Op een ogenblik dus dat de integratiecentra bijna met de karwats een hervorming moeten slikken waarvan het grote “pro” argument is dat het gedaan moet zijn met de versnippering (waarom dit woordje verkozen werd boven het woordje “maatwerk” is me nog steeds een raadsel), komt de grootste stad van Vlaanderen (na Brussel) aandraven met een beleid dat eigenlijk foert zegt tegen alles wat met overleg te maken heeft. En dit op zeer fundamentele zaken… nogal wat anders, dan de vraag of men beter zus of zo zijn prioriteiten legt in een bepaalde stad… (wat ingegeven kan zijn bv doordat Brussel Kortrijk niet is).

Goed dus, op iets zeer essentieels, dat onvermijdelijk grondige verschuivingen teweeg kan brengen in de migratiebewegingen naar ofwel de ene stad of een andere, trekt een bepaalde lokale overheid zich van dit beleid van overleg, stroomlijning, doorgeven van “good practices” helemaal niets aan… En dit zou dus voorbeeld moeten staan voor wat in de integratiesector zou moeten gebeuren en waarvoor dààr, op vraag van minister Bourgeois, een heel nieuwe pseudo-ambtelijke structuur  zou moeten ingevoerd worden?

Wel ja, we zijn inderdaad benieuwd wat de bevoegde minister in die zaak zal beslissen. En het lijkt me meer dan normaal dat dit dossier op zijn tafel zou belanden.

take down
the paywall
steun ons nu!