Beschadiging ACW nieuwe aflevering

Beschadiging ACW nieuwe aflevering

zaterdag 16 februari 2013 11:00
Spread the love

Zonder me uit te spreken over fiscale constructies is het zonneklaar dat de NV-A de strijd voor 2014 heeft ingezet. Het feit dat de christelijke arbeidersbeweging een expliciete en structurele band met de CD&V wenst te behouden breekt nu wel zuur op. De NV-A wil de CD&V een slag toebrengen en gebruikt hiervoor de christelijke arbeidersbeweging als onderdeel van de christendemocratie. Moest het ACW een politiek onafhankelijke koers volgen, die ik voorsta, kregen we een heel ander verhaal.

De NV-A doet er alles aan om de  mogelijke optimalistatie van de belastingen door het ACW op één hoop te goeien met de praktijken van grote ondernemeningen. Dit is wel een brug te ver. De middelen die het ACW heeft vloeien terug aan de gemeenschap via allerhande nobele en sociale doelen  Het ACW betaalt beroepskrachten met een bescheiden loon ter ondersteuning van duizenden vrijwilligers en steunt sociale projecten.

Lokale ACW-afdelingen krijgen ook subsidies van het nationale ACW-niveau , in mijn afdeling te Herent wordt dit gebruikt om: Dewereldmorgen te sponsoren , een tehuis voor asielsoekers in Wilsele te steunen, om olijfbomen aan te kopen die ter supportering  van de Palestijnen in het Midden-Oosten geplant worden, enzovoort

Willen we morgen niet in een rechts Vlaanderen met aan het hoofd de tandem De Werver – Peeters terecht komen moeten de progressieve krachten overgaan tot een sterke sensibiliserng van de bevolking, het vijf voor twaalf.

take down
the paywall
steun ons nu!