Tomatendipsaus

Tomatendipsaus

donderdag 22 november 2012 16:05

Ingrediënten voor 4 personen

250 g tomaat (fijngesneden)
grote ui (gesnipperd)
1 el gistvlokken
2 el olie
1 tl (liefst zwart) mosterdzaadjes
1 el appelazijn
1 el appeldiksap (of perendiksap)
0.5 el sojasaus
1 tl paprikapoeder
mespunt pimentpoeder (vijfkruidenpoeder)
zout & peper

BereidingswijzeVerhit de olie en laat er de mosterdzaadjes even in knapperen. Voeg de ui toe en laat even fruiten. Voeg de tomaten en alle overige ingrediënten (behalve de gistvlokken) toe en laat het geheel in ongeveer 10 minuten zachtjes inkoken.

Haal het mengsel van het vuur, laat even afkoelen en meng er dan de gistvlokken onder. Deze dipsaus kan zowel warm als koud worden geserveerd.

dagelijkse newsletter

take down
the paywall
steun ons nu!