Pompoenragout met polenta

Pompoenragout met polenta

vrijdag 28 september 2012 12:16
Spread the love

Ingrediënten voor personen :

Voor de ragout
2 uien (gesnipperd)
4 teentjes knoflook
stukje gember (van 2 à 3 cm, fijngesneden)
2 el fijngehakte salie (vers of gedroogd)
1 mespunt kaneel (naar smaak)
1 kleine pompoen (geschild, ontpit en in blokjes gesneden)
400 g tomaten (vers of uit blik)
500 à 600 g gekookte bonen (witte, bruine of rode bonen )
1 scheut rode wijn
suiker
cayennepeper
zout
olijfolie
Voor de polenta
1 kopje polenta
1 tl zout
olijfolie
zwarte peper

Bereidingswijze:

Maak eerst de ragout. Stoof de uien met wat zout in de olie tot ze zacht zijn. Voeg de pompoen, knoflook en gember toe en roerbak ze zo’n vijf minuten.

Voeg de tomaten toe en breng het mengsel aan de kook. Voeg de salie en kaneel toe. Mix de helft van de bonen en roer ze onder de saus. Als je bonen melig of pappig zijn, mix ze dan allemaal. Laat de ragout zeker twintig minuten sudderen, tot de pompoen zacht is. Voeg halverwege de overige, hele bonen toe. Breng de ragout op smaak met een scheut wijn, wat suiker of stroop, zout en cayennepeper.

Breng voor de polenta het water aan de kook en voeg het zout toe. Voeg, al roerend met een klopper, de polenta toe en blijf kloppen tot de polenta zich bindt met het water. Zet het vuur zachter en laat de polenta verder garen, terwijl je af en toe roert met een houten lepel. Voeg wat water toe als de polenta nog niet zacht genoeg is, maar wel al al het water heeft geabsorbeerd. De kooktijd kan variëren, lees daarvoor de verpakking. Werk de gare polenta af met olijfolie en peper.

take down
the paywall
steun ons nu!