Veggiedag: Italiaanse pastasalade

vrijdag 29 juni 2012 14:46

Ingrediënten voor 2  personen :

300 g pasta (bijvoorbeeld vlindertjes of spirelli)
6 tomaten
2 rode paprika’s
1 komkommer
15 gedroogde tomaten (uitgelekt)
6 el pijnboompitten (eventueel)
zout & peper
verse groene kruiden (gesnipperde peterselie, basilicum, bieslook)

Bereidingswijze :
Kook de pasta beetgaar in kokend water. Giet ze af en laat er wat koud water over stromen, zodat ze niet aan elkaar plakt. Laat uitlekken. Snij de tomaten, de komkommer en de paprika’s in stukjes. Snipper de gedroogde tomaten. Rooster de pijnboompitten in een pan (zonder olie!). Roer de pasta door de andere ingrediënten. Breng op smaak met kruiden (peper, zout, basilicum, verse peterselie,…) Laat even afkoelen in de koelkast. Dien op.

Tip: serveer met een dressing: 3 el olijfolie, 1 el citroensap of azijn, zout en peper naar smaak.

dagelijkse newsletter

take down
the paywall
steun ons nu!