Veggiedag: Italiaanse pastasalade

vrijdag 29 juni 2012 14:46
Spread the love

Ingrediënten voor 2  personen :

300 g pasta (bijvoorbeeld vlindertjes of spirelli)
6 tomaten
2 rode paprika’s
1 komkommer
15 gedroogde tomaten (uitgelekt)
6 el pijnboompitten (eventueel)
zout & peper
verse groene kruiden (gesnipperde peterselie, basilicum, bieslook)

Bereidingswijze :
Kook de pasta beetgaar in kokend water. Giet ze af en laat er wat koud water over stromen, zodat ze niet aan elkaar plakt. Laat uitlekken. Snij de tomaten, de komkommer en de paprika’s in stukjes. Snipper de gedroogde tomaten. Rooster de pijnboompitten in een pan (zonder olie!). Roer de pasta door de andere ingrediënten. Breng op smaak met kruiden (peper, zout, basilicum, verse peterselie,…) Laat even afkoelen in de koelkast. Dien op.

Tip: serveer met een dressing: 3 el olijfolie, 1 el citroensap of azijn, zout en peper naar smaak.

dagelijkse newsletter

Unite Talks: Mohamed Barrie

This interview is one to to take your time for! 🙏 🔆 45 minutes of Mohamed Barrie!🔆 💥 Mohamed is a dedicated social worker, organizer and advocate for veganism. He shares his view on structural racism, power, exclusion and veganism. 🌏 Based on his own experiences he shines a new light on the vegan movement and on the role of racism within these movements. 〄 PS: We just started doing these interviews, so feedback is much appreciated!

Geplaatst door u:nite op Dinsdag 20 oktober 2020

take down
the paywall
steun ons nu!