De kroniek van een aangekondigde dood

De kroniek van een aangekondigde dood

donderdag 22 maart 2012 08:54
Spread the love

Het ziet ernaar uit dat Dexia de premie die het moet betalen in ruil voor de staatsgarantie niet zal betalen. In dit laatste geval moet de staat onmiddellijk contractbreuk inroepen en de staatsgarantie ongedaan maken. Het gaat immers niet op dat de belastingbetaler de schulden van criminele bankiers betaald. Deze laatsten horen in de gevangenis thuis.

In IJsland heeft de bevolking d.m.v. een referendum gestemd de schulden van de bankiers niet terug te betalen aangezien ze niet door de bevolking waren aangegaan. Logisch toch maar niet in dit ondemocratische Europa. Hier worden de beslissingen genomen door bankiers en ondemocratische instellingen zoals de EU-commissie, de ECB, het IMF etc. Deze beslissingen worden dan uitgevoerd door de ‘democratisch’ verkozenen. Deze doen dat in de hoop ooit ook eens te kunnen mee snoepen van de miljoenenbonussen die banken aan onbekwame bestuurders uitdelen (cfr. Dehaene, Stevaert, Janssens e.v.a.)

Als gevolg van het referendum is IJsland door een pijnlijke periode gegaan maar zet dit jaar een groei van 2,2% neer en dit terwijl de topbankiers in de gevangenis zitten en de ex-eerste minister moet terecht staan wegens het niet voldoende verdedigen van het algemeen belang. In de EU zitten we in een recessie en blijft de pijn niet alleen voortduren maar verergert met de dag. De bankiers houden de democratie verder gegijzeld en hebben reeds 2 landen overgenomen + de Europese centrale bank. Griekenland, Italië en de ECB worden geleid door Goldman Sachs, een van de grootste veroorzakers van de crisis. Het is de bedoeling van de bankiers verder te doen zoals voorheen en de bevolking totaal uit te zuigen en dit met schuldige medewerking van de politiek. De EU-voorzitter Barosso verklaarde onlangs in de Wall Street journal dat hij bezig is met een stille staatsgreep. En ik die dacht dat plegers van staatsgrepen in de gevangenis thuis horen i.p.v. een vette wedde op te strijken.

In plaats van overal in de wereld de democratie te prediken en manu militaire en ten kosten van honderdduizenden doden in Irak en Libië en misschien binnenkort in Syrië en Iran op te leggen, zouden we beter eens in eigen boezem kijken. We hoeven aan geen enkel land nog lesjes in democratie te geven want de EU-democratie is een zeer dun velletje dat overal scheuren vertoont. De maskers vallen af en het grootkapitaal neemt de ‘democratie’ over. De EU is een rijk in verval en dat verval hebben we enkel te danken aan incompetente leiders die samen met hebzuchtige bankiers het Europese model bewust aan het vernietigen zijn. Grote delen van de pers spelen dit spelletje mee daar ze in handen zijn van dezelfde kapitaalsgroepen die het Europese sociale model willen vernietigen.
 

take down
the paywall
steun ons nu!