De kmo’s moeten vreselijk sterk zijn

De kmo’s moeten vreselijk sterk zijn

zaterdag 3 december 2011 21:35
Spread the love

Ik heb enkel de titel gehoord: Grote bedrijven betaalden in 2010 maar 6% belasting. Volgens mij is dat een bewuste keuze van de overheid om grote bedrijven aan te trekken. Zo van: “Kom bij ons! Arbeid is bij ons wel heel duur, maar als ge het een beetje slim aanpakt betaalt ge geen belasting.” Het een compenseert het ander. “En vermits de arbeiders veel verdienen kopen ze veel en kunt ge uw producten gemakkelijk en kortbij kwijt geraken.” Dat is slim bekeken zul je zeggen, maar België was toch een land van kmo’s? En voor zover ik weet betalen die enerzijds ieder jaar trouw hun belastingen en anderzijds hebben ze ook de dure arbeiders. Kmo’s moeten uitzonderlijk sterke bedrijven zijn om dit vol te houden. Ik ben er zeker van dat als arbeid niet zo duur was vele kmo’s er nog een extra mannetje hadden bijlopen. Ik ken zelfs een aantal kmo’s die bewust hun werknemers ontslagen hebben en als éénmanszaak verder doen.

Ben ik nu de enige die dit ziet?

Jos De Clercq

take down
the paywall
steun ons nu!