DeWereldMorgen Banners

DeWereldMorgen.be krijgt Prijs voor de Democratie 2011

De Prijs voor de Democratie 2011 is voor de nieuwssite DeWereldMorgen.be. Nog geen anderhalf jaar jong - gestart op 1 maart 2010 - verwerft deze nieuwssite snel een heel eigen plaats in het medialandschap, veel en aandachtig gelezen door wie betrokken is bij de meest verscheiden bewegingen en organisaties, door politici en zeker ook door tal van journalisten.

woensdag 6 juli 2011 22:59
Spread the love

De groei van het aantal lezers, en meer nog van de impact, van DeWereldMorgen.be is gebaseerd op een voor velen curieuze mengeling en samenwerking van professionele journalisten en honderden burgerjournalisten en vrijwilligers; en op een zakelijk model dat zowel heel diverse inkomsten aanboort als de autonomie en onafhankelijkheid, meer dan bij welk ander medium ook, weet te garanderen.

We beschouwen deze Prijs voor de Democratie 2011 als een prijs voor wie het veschil maakt. En daar zijn we uiterst blij mee. Niet dat we daar elke dag evengoed in slagen, maar het is wel wat we echt willen met DeWereldMorgen.be, een verschil maken in medialand, onze plaats verdienen.

Het is een prijs voor een autonoom medium dat dagelijks berichtgeving en duiding wil brengen over wat er toe doet, over wat echt belangrijk is om goed geïnformeerde burgers in een democratie te zijn.

Het is meteen ook een prijs voor een nieuwssite die een stem wil geven aan de brede georganiseerde samenleving, van het klassieke middenveld en de niet meer zo nieuwe sociale bewegingen tot de nieuwste generatie verontwaardigden, zowel te vinden in de sociale media als op de pleinen en straten van zovele steden. en ook om mee naar de goede antwoorden te zoeken.

Deze prijs is dus een stem voor de democratie, voor een medium dat uitdrukkelijk als kernwoorden huldigt: sociaal, ecologisch, democratisch, cultureel… en ook, in een globaliserende wereld, internationaal., een medium dat als eerste de wind uit Tunesië en Egypte voelde waaien, en erover berichtte, net als over de verontwaardigde jongeren en ouderen uit Groot-Brittannië of Spanje.

Niet dat het eenvoudig of makkelijk is, maar het kan dus, een medium bouwen vanuit de samenleving. We zijn nog lang niet waar we willen staan. Het is geen gewonnen spel.

Maar het draagvlak en de steun die we krijgen uit de samenleving,  journalistiek, promotioneel, financieel, administratief, een veelheid van burgerjournalisten, vrijwilligers, steungevers en partnerorganisaties, maakt dat we er alle vertrouwen in hebben.

Voor meer informatie over DeWereldMorgen.be en/of voor interviews, neem contact op met:

Dirk Barrez 0479/79.10.02
of
Han Soete 0476/53 31 88

Klik hier om de motivatie van de jury van de Prijs voor de Democratie 2011 te lezen

dagelijkse newsletter

take down
the paywall
steun ons nu!